Futbal

Prešovčania natiahli sériu bez prehry, tréner Jantek: Bol to dôležitý zápas

Futbalisti Tatrana Prešov pokračujú v priaznivej zápasovej sérii a po meraní sil v Senici natiahli jej dĺžku bez prehry už na 5 zápasov. Duel skončil 0:0.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania natiahli sériu bez prehry, tréner Jantek: Bol to dôležitý zápas
Zdroj: TASR

Išlo o dôležitý zápas, veď oba tímy predvádzali od začiatku sezóny kolísavé výkony a z toho dôvodu sa ocitli na chvoste tabuľky. Seničania nevyhrali duel od prvého merania síl v Prešove, kde vtedy zvíťazili jednoznačne 4:0.

Aj preto sa prepadli na deviatu priečku a v prípade výhry v ďalšom vzájomnom súboji by ich mohol práve Tatran predbehnúť. Duel sa však skončil remízou 0:0, no aj tak tento výsledok viac teší Šarišanov. Tí vďaka tomu natiahli sériu bez prehry na 5 zápasov a preskočili Dunajskú Stredu. Pred reprezentačnou prestávkou k tomu ešte aj navýšili náskok na posledné Zlaté Moravce na 6 bodov.

„My sme prišli s cieľom v tomto zápase neprehrať. Bol to veľmi dôležitý zápas z pohľadu vývoja v tabuľke. Mrzí ma, že sme v prvom polčase boli v prechodovej fáze málo aktívni a druhý polčas sme sa v tomto smere zlepšili. Boli tam od nás aj náznaky nejakých gólových príležitostí, ktoré sme nevyužili," hodnotil duel tréner hostí Miroslav Jantek.

Narážal najmä na šancu obrancu Richarda Kačalu, ktorý mal po úniku z pravej strany sľubnú príležitosť na otvorenie skóre. „Domáci mali viac z hry, boli častejšie pri lopte, ich snaha bola väčšia a aj z toho pohľadu, že boli domáci bolo cítiť, že majú väčšiu povinnosť bodovať. Zápas sa skončil bez gólov a myslím, že môžem byť relatívne spokojný hlavne s tým, že sme neinkasovali,“ zakončil Jantek. Ten viedol mužstvo ako hlavný kouč prvýkrát v sezóne. Pod jeho vedením ale hráči odohrali už tretí zápas a všetky sa skončili remízou.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM