Ľubomír Hudačko Futbal

Prešovčania doma zmietli Trebišov a idú ďalej: Účasť v baráži už majú istú!

Dva zápasy na jar, dve výhry a bez inkasovania. Taká je bilancia prešovských futbalistov, ktorí v prvom domácom dueli na jar zmietli Trebišov vysoko 4:0. Dva góly dal obranca Ján Dzurík, ale čo je ešte veselšie, Tatran má istú účasť v baráži o postup do Fortuna ligy.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania doma zmietli Trebišov a idú ďalej: Účasť v baráži už majú istú!
Foto: Rastislav Búgel

Jesenný cieľ tak futbalisti splnili. Tým bolo dostať sa do prvej šestice mužstiev, ktorá následne bude bojovať o postup do Fortuna ligy.

Víťazstvom doma nad Slavojom Trebišov je jasné, že už nikto spod šiesteho miesta koňarov nepredbehne. Do konca základnej časti totiž ostáva odohrať už len dva duely a v prípade potvrdenia dobrej formy by sa zverenci trénera Stanislava Vargu ešte teoreticky mohli ocitnúť aj na druhom mieste. Momentálne trónia na priečke číslo päť.

Prvý gól dueli vsietil útočník Pavol Šafranko: „Ďakujem za tých ľudí, ktorí chodia na futbal aj napriek nepriaznivému počasiu a niekedy nie vždy najlepším výkonom, tým, ktorí nefandia len Šafrankovi, Talianovi či Kačalovi, ale fandia Tatranu Prešov a chodia si na štadión pozrieť futbal z lásky ku klubu,“ uviedol.

Prvý presný zásah prišiel až v 44. minúte, no napokon bola z toho príjemná výhra o štyri góly. Duel zhodnotil výstižne aj tréner Stanislav Varga: „Dá sa povedať, že to bol zápas nás proti súperovmu brankárovi. Som spokojný s hrou, s výsledkom aj s troma bodmi,“ uviedol bývalý kremenitý obranca pre webstránku klubu.

Potešilo aj otvorenie si gólového účtu jedinej posily mužstva, Hectora Tubonemiho. Ten sa trafil v drese Áčka a dva góly pridal aj v súboji juniorov Prešova so Spišskou Novou Vsou. Tí tak po dobrých výkonoch ostávajú na prvom mieste.

Doxxbet liga, 20. kolo skupiny Východ:

  • 1. FC Tatran Prešov – Slavoj Trebišov 4:0 (1:0)
  • Góly: 49., 51. Dzurík, 43. Šafranko, 84. Tubonemi.
  • Rozhodoval: Trončanský
  • ŽK: Dzurík – Šimko, Gracer
  • 402 divákov

Čítajte tiež:

V dôležitom súboji futbalisti Tatrana Prešov vyhrali: Zdolali Zvolen a posilnil pozíciu v prvej šestke!

Futbalový KOMENTÁR: Tatranisti v dresoch rivala

foto: 1fctatran

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM