Ľubomír Hudačko Krimi

Prešovčania, buďte ostražití: Policajti zaznamenali zvýšený počet krádeží v MHD!

Pri zamestnaniach venovaných prevencii kriminality kladie polícia dôraz na predchádzanie malých krádeži. V januári v Prešove zaznamenala zvýšený počet vreckových krádeží v autobusoch MHD, našla aj povyzliekaného bezdomovca.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania, buďte ostražití: Policajti zaznamenali zvýšený počet krádeží v MHD!
Zdroj: Webnoviny.sk

Polícia upozorňuje, že nikdy nie je na škodu veci mať osvojené základné pravidlá opatrnosti. Je dôležité, aby sme mali vždy na očiach svoje osobné veci.

Odcudzenie nahláste

„Nenoste PIN kódy pri platobných kartách, ak nemusíte tak nenoste pri sebe vyššiu finančnú hotovosť, nenoste mobilné telefóny v zadných vreckách ani v taškách tak, aby sa dali vybrať, nenechávajte nákupné tašky na sedadlách v motorových vozidlách a ani iné cenné veci, ak parkujete pri nákupných centrách (nerobte z vozidiel výkladné skrine), všímajte si kto stojí pri vás v autobuse,“ upozorňuje Slavomír Pavelka z MsP.

Ak už dôjde k odcudzeniu osobných vecí, dokladov, tak bezodkladne túto udalosť nahláste polícii, banke, mobilnému operátorovi. Vyhnete sa tak zbytočným nepríjemnostiam. Ale najlepšie je vždy myslieť na prevenciu a aj tak konať!

Vedia o nedostatku parkovacích miest

Na druhej strane príchod pravej zimy niekoho prebral a poniektorých alkohol uspal. „Mali sme povyzliekaného bezdomovca, potuženého „odborníka“ na stavebné práce radiaci pri rekonštrukčných prácach, ďalší bol opretý o strom v neprirodzenej polohe na sídlisku III a takto by sa dalo pokračovať,“ hovorí Slavomír Pavelka z MsP. Nanešťastie však bol nájdený aj jeden bezdomovec bez známok života na Ul. Sabinovská na základe telefonického oznámenia.

Polícia apeluje na dodržiavanie pravidiel parkovania, najmä na sídliskách. A to nie len kvôli sťaženému prístupu záchranárskej techniky: „Áno, vieme o nedostatku parkovacích miest. Preto aj pri riešení priestupkov v tejto oblasti pristupujeme citlivo a so zvýšenou toleranciou. Ale tie pravidlá platia a musia sa dodržiavať. Ak poniektorí vodiči parkujú so svojim motorovým vozidlom tak, že zaberajú viac parkovacích miest, tak sami vodiči sa o tie parkovacie miesta oberajú. Ak niekomu niet rady, tomu aj tej pomoci sa veľa nedostane,“ vystríha Pavelka varovný prst.

Informácie redakcii Prešov24 sprostredkovala Veronika Kmetóny Gazdová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM