Ľubomír Hudačko Šport

Prešovčan Matej Falat doniesol domov cenné kovy: Takto sa mu darilo na univerziáde!

Slovenský reprezentačný zjazdár Matej Falat priniesol domov do Prešova svoje cenné kovy, ktoré získal na svetovej zimnej univerziáde v španielskej Granade. To, ako sa mu darilo za slalom mužov a za superkombináciu ukázal aj na prešovskej radnici.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčan Matej Falat doniesol domov cenné kovy: Takto sa mu darilo na univerziáde!
Zdroj: Dnes24.sk

Viceprimátor Štefan Kužma prijal na prešovskej radnici úspešného prešovského lyžiara Mateja Falata, ktorý sa vlani zúčastnil aj zimných olympijských hier v Soči.

Úspechy na 27. svetovej zimnej univerziáde v španielskej Granade predviedol osobne, odtiaľ sa Matej Falat vrátil so striebornou i bronzovou medailou. Momentálne je v rámci Slovenska mužskou lyžiarskou dvojkou a v rozhovore s viceprimátorom prezradil, že väčšinu tohtoročnej letnej prípravy absolvuje pod vedením dvoch talianskych trénerov v Alpách.

Stane sa členom skupiny lyžiarov z Česka Talianska i Lotyšska, medzi ktorými bude aj päť, šesť pretekárov Svetového pohára. Viceprimátor sa od tohto lyžiara dozvedel aj to, že na sezónu potrebuje šesť párov lyží a príprava ho stojí minimálne okolo 15 000 eur. „Mesto si váži ľudí, ktorí ho reprezentujú a prinášajú zaujímavé výsledky zo svetových súťaží. Verím, že Matejovi sa bude podobne dariť aj v ďalších lyžiarských sezónach,“ skonštatoval Štefan Kužma.

Čítajte tiež:

Slávnostný deň v prešovskom PKO: Turčanová rozdala laureátom ceny primátorky aj mesta!

V Prešove pribudli učitelia s prestížnym titulom: Títo pedagógovia boli vymenovaní za profesorov

Výborné výsledky doniesol domov: Matej Falat a jeho medaily!
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM