Šport

Prešovčan Ľubomír Pištej na MS v stolnom tenise: Zastavil ho až japonský talent

Slovenský reprezentant Ľubomír Pištej skončil vo dvojhre mužov na majstrovstvách sveta v stolnom tenise v osemfinále. Rodák z Prešove nestačil na Japonca.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčan Ľubomír Pištej na MS v stolnom tenise: Zastavil ho až japonský talent
Zdroj: TASR

V sobotňajšom súboji o postup medzi elitnú svetovú osmičku mu stop vystavil mladý Japonec Tomokazu Harimoto, ktorý ho zdolal 4:1.

Prešovčan Pištej nastúpil proti len 13-ročnému súperovi, ktorý o 24 dní oslávi 14. narodeniny. Ten už ale minulý rok v JAR získal titul juniorského majstra sveta ako vôbec najmladší v dejinách a zrejme bude v budúcnosti patriť ku svetovým hviezdam tohto športu. Momentálne mu vo svetovom rebríčku patrí 69. pozícia.

Slovák, ktorý už hrá na jeho 15. MS a vo svetovom rankingu mu patrí 156. miesto, dokázal v prvých troch setoch mať aj dvojbodové vedenie, koncovky ale lepšie zvládal Harimoto. Vo štvrtom sete však Pištej dokázal z 0:2 vyrovnať na 3:3 a vyrovnať zo 4:8 na 9:9.

Potom mu vyšiel výborne záver setu a dvoma loptičkami ho získal pre seba. V piatom sete získal Japonec vedenie 4:0 aj 7:2, ale Pištej bojoval a zo 6:9 sa dokázal troma víťaznými výmenami dostať na 9:10, no potom Harimoto už duel doviedol do víťazného konca.

MS v stolnom tenise

  • dvojhra – muži – osemfinále:
  • Tomokazu Harimoto (Jap.) – Ľubomír Pištej (SR) 4:1 (10, 8, 9, –9, 9)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM