Šport

Trénerská premiéra Prešovčana: Lukáš Vrbovský vedie mladých futsalistov do 17 rokov

Tréner z Prešova Lukáš Vrbovský trénuje mladých futsalistov v prešovskom tíme, ale aj v reprezentácii do 17 rokov. S nimi už absolvoval turnaj v Slovinsku.

Ilustračný obrázok k článku Trénerská premiéra Prešovčana: Lukáš Vrbovský vedie mladých futsalistov do 17 rokov
Zdroj: TASR

Slovenskú futsalovú reprezentáciu do 17 rokov vedie tréner Lukáš Vrbovský, ktorý je aj kormidelníkom tímu FK Prešov U20. Na turnaji v Slovinsku viedol národný tím po prvýkrát. V prvom zápase Slováci remizovali s Ukrajinou 2:2.

Tvrdá práca

V nominácii bol aj prešovský brankár Tibor Boháč. Hráči v Slovinsku odohrali tri zápasy, z toho vybojovali remízu a dvakrát prehrali. Získali však cenné skúsenosti, ktoré môžu zúročiť v kvalifikácii na olympijské hry mládeže, ktoré sa budú konať v Buenos Aires v roku 2018. Kvalifikácia sa začne v októbri.

Lukáš Vrbovský absolvoval v Slovinsku na lavičke reprezentácie premiéru. Čo to preňho znamená? „Je to môj osobný bonus za tri roky, ktoré som strávil v juniorskej lige ako tréner FK Prešov. Tam som mal možnosť sledovať okrem svojich zverencov aj súperových hráčov a zbieral som skúsenosti,“ povedal tridsaťročný tréner, podľa ktorého je pre národný tím najdôležitejšie, aby vynaložil všetku energiu na prípravu do kvalifikačného cyklu na olympijské hry mládeže.

Lukáš Vrbovský vedie aj prešovských futsalistov z kategórie U20. Juniori FK Ekoprim majú za sebou úspešnú sezónu, v ktorej obsadili šieste miesto a až do posledného zápasu boli v hre o play-off.

Juniori cieľ splnili

Tréner potvrdil, že hráči sa každým rokom zlepšujú, niektorí sa už prebojovali do reprezentácie U19, resp. U17. Navyše, viacerí počas sezóny nastupovali aj v zostave A tímu FK Ekoprim Prešov v druhej lige Východ. „Chlapci ešte nemajú ustálené výkony, ale nemôžeme od nich čakať, aby podávali nadpriemerné výkony, keď hrajú s dospelými. Nabrali ale skúsenosti, začali si viac veriť a to bol náš cieľ,“ povedal Vrbovský. Momentálne sa prešovská juniorka chystá na novú sezónu a ponúka možnosť pre mladých hráčov, ktorí majú chuť hrať a vyhrávať. Prihlásiť sa môžu ročníky 1998 a mladšie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM