Krimi

Prešovčan (72) na východe vyrúbal 7 stromov bez povolenia, polícia ho obvinila

Muž (72) z Prešova podľa polície nemal povolenie na výrub stromov. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu porušovania ochrany stromov a krov.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčan (72) na východe vyrúbal 7 stromov bez povolenia, polícia ho obvinila
Foto: Anton Hrachovský

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Svidníku obvinil Prešovčana (72) z trestného činu porušovania ochrany stromov a krov.

Javory, smreky aj smrekovec

„Prešovčan bez súhlasu vlastníkov, ako aj bez potrebného súhlasu orgánu ochrany prírody i bez vyznačenia drevín určených na výrub príslušným orgánom ochrany prírody, vyrúbal 4 javory, 2 smreky obyčajné aj 1 smrekovec opadavý,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová.

Podľa jej slov sa tak stalo v katastrálnom území obce Valkov, Bžany, v okrese Stropkov s tým, že ide o územie, na ktorom platí 1. stupeň ochrany podľa zákona o ochrane prírody a krajiny.

Spoločenská škoda

„Týmto konaním vznikla spoločenská škoda v hodnote takmer 5 900 eur. Obvinený muž je stíhaný na slobode, ak sa mu vina preukáže, zákon za porušenie tohto trestného činu stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody až na tri roky,“ zakončila Ligdayová.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM