Samospráva

Prešov zverejnil pracovnú verziu štúdie: Rieši dopravnú obslužnosť známej lokality

Pracovnú verziu štúdie, ktorá rieši dopravnú obslužnosť lokality Vydumanec – Za Kalváriou mesto Prešov zverejnilo na svojom webe. Občania sa k nej môžu vyjadriť.

Ilustračný obrázok k článku Prešov zverejnil pracovnú verziu štúdie: Rieši dopravnú obslužnosť známej lokality
Zdroj: Dnes24.sk

Urobiť tak môžu do konca októbra. Mesto informovalo, že špecifické dopravné problémy lokality Vydumanec – Za Kalváriou začalo riešiť. Doplnilo, že ide o zastavanú lokalitu, ktorej dopravnú kostru v časti Za Kalváriou tvoria hlavne ulice Terchovská a Ku Brezinám, pričom komunikácie nespĺňajú potrebné parametre. Kvôli budúcemu rozvoju celého územia štúdia bude riešiť aj dopravu v oblasti Vydumanec.

Hlavný cieľ

„Aktuálne sa tvorí dopravná štúdia, ktorá navrhuje možnosti dopravnej obslužnosti tohto územia. Jej hlavným cieľom je zadefinovanie kapacitne vyhovujúceho dopravného vybavenia tohto územia vo vzťahu k existujúcim a navrhovaným pozemným komunikáciám a k ďalšiemu územnému rozvoju dotknutých lokalít,“ informovala prešovská radnica.

Spracovatelia už zmapovali dopravné a inžinierske siete a uskutočnilo sa aj stretnutie s obyvateľmi dotknutej lokality, kde im bola predstavená pracovná verzia štúdie s možnosťami riešenia dopravy. Občania na stretnutí už vyslovili svoje pripomienky, ďalšie ešte môžu podať osobne či elektronicky do konca októbra. Pracovná štúdia je zverejnená na webovej stránke mesta Prešov.

Mesto: Bude kompromisom

„Konečná verzia bude kompromisom medzi technickými normami a možnosťami, ktoré lokalita poskytuje. Občania sa nemusia báť, určite sa pritom nebude zasahovať do vlastníckych práv,“ uviedlo mesto.

Pracovná verzia Dopravnej štúdie Vydumanec – Za Kalváriou je verejne prístupná v elektronickej podobe na webovom sídle mesta Prešov a v listinnej podobe na Mestskom úrade Prešov, Odbore hlavného architekta mesta, pracovisko Jarkova ul.č.24, 3. poschodie, č. miestností 415 v pracovných dňoch v pracovnej dobe.

Verejnosť môže v lehote do 31.10.2018 uplatniť svoje pripomienky, návrhy a podnety k zverejnenej štúdii elektronickou formou prostredníctvom formulára na webovej stránke mesta Prešov, alebo písomnou formou na adresu Mesto Prešov, Mestský úrad v Prešove, Odbor hlavného architekta mesta, Hlavná ul. č. 73, 080 01 Prešov.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM