Správy

Prešov sužujú obrovské horúčavy: 4 picie fontánky v meste sú však odstavené

Tropické teploty prinášajú rad zdravotných rizík, ktoré môžu spôsobovať až kolaps. Záťaž teplom môže viesť k zvýšenej únave až k prehriatiu organizmu.

Ilustračný obrázok k článku Prešov sužujú obrovské horúčavy: 4 picie fontánky v meste sú však odstavené
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Počas letných horúčav prinášajú v Prešove osvieženie mestské fontány, vodná brána, no také viaceré picie fontánky nie sú v prevádzke.

Zoznam fontán

„Prešovčanom je počas leta k dispozícii Neptúnová fontána na Hlavnej ulici, fontána Divízia na Masarykovej, fontána Opál na ulici Martina Benku, fontána Šváby na Švábskej, fontána na Námestí Mládeže, fontána Centrál na ulici Čsl. Armády, fontána Družba v parku za Námestím Kráľovnej pokoja, fontána Centrum na Prostějovskej v NS Centrum a fontána ZŠ Šmeralova, fontána SNP na Námestí mieru a fontána Angelinum na Sekčove,“ doplnila menoslov osviežujúcich možností tlačová referentka MsÚ v Prešove Lenka Šitárová.

Viac správ z Prešova a okolia:

V horúcich letných dňoch sa podľa jej slov v Prešove polievaním ochladzuje aj dlažba v centre mesta a mestské cesty. Prečo však nie sú k dispozícii aj viaceré obľúbené picie fontánky?

Odstavené fontánky

„Z dôvodu prevencie pred šírením ochorenia Covid-19. Odstavené ostávajú štyri picie fontány – Hríb, Lekno a Mušľa na Hlavnej ulici a fontána Dargovská na Dargovskej ulici,“ spresnila Šitárová s tým, že ich prevádzkovanie zabezpečuje spoločnosť O.S.V.O. comp. a.s.

V Prešove aktuálne aj na piatok platí výstraha 2. stupňa pred tropickými horúčavami, teploty sa môžu vyšplhať až na 37 stupňov.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Prinášajú rad zdravotných rizík, ktoré môžu spôsobovať až kolaps. Záťaž teplom môže tiež viesť k zvýšenej únave až k prehriatiu organizmu – zvýšením telesnej teploty, malátnosťou, ospalosťou, bolesťami hlavy, závratmi, nevoľnosťou až zvracaním.

Do 16.00 v tieni

„Obyvateľom preto odporúčame dodržiavať pitný režim. Vodu, ideálne čistú, bez cukru a kofeínu, je potrebné prijímať pravidelne, v menších dávkach. Pri pobyte vonku nezabúdajte ani na pokrývku hlavy,“ doplnila Šitárová. Dôležité je vyhýbať sa priamemu slnku najmä v čase obeda a skorého popoludnia asi do 16.00 hod. sa zdržiavať v tieni.

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM