Aktualizované Správy

Starostka na Šariši vyzýva šetriť vodou: V obci majú PROBLÉM, je jej nedostatok!

V stredu 29. 6. obec Kurov podľa starostky musela požiadať VVS o zabezpečenie pitnej vody cisternou.

Ilustračný obrázok k článku Starostka na Šariši vyzýva šetriť vodou: V obci majú PROBLÉM, je jej nedostatok!
Zdroj: Dnes24.sk

Pre obyvateľov v obci Kurov vodu zabezpečujú cisternou. Ako pre Tasr uviedla starostka obce Mária Špirková, problém sa vyskytol začiatkom týždňa, keď polovica obce nemala vodu vôbec.

Viac správ z Prešova a okolia:

„Poruchu som hlásila závodu Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti (VVS), a. s., v Bardejove. Okamžite vyslali svojich ľudí, ktorí preverili, že vodojem je iba do polovice naplnený. Je väčší odber vody možno aj preto, lebo sú veľké horúčavy, tak sa ľudia aj viac sprchujú a vodu viac využívajú ako po iné dni,“ povedala Špirková.

Požiadali o cisternu

Vodovod je v správe VVS, preto s ňou starostka komunikuje o všetkých krokoch.

„Okolo 15.00 hod. zastavujú vodu, aby sa naplnil cez noc rezervoár. Ráno okolo 7.30 hod. ju opäť púšťajú. V stredu 29. 6. sme požiadali VVS o zabezpečenie pitnej vody cisternou,“ priblížila starostka obce so 704 obyvateľmi s tým, že aktuálne vodu v obci majú.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

„Mám najnovšiu informáciu, že tam, kde je prívod od takzvaného prameňa, je niekde porucha. Vodári pracujú na jej odstránení. Možno aj porucha prispela k tomu, že je pokles vody a rovnako i sucho,“ vysvetlila Špirková.

Apel na šetrenie

Keď bol nedostatok vody, polovica dediny ju podľa slov starostky nemala, avšak do časti obce, ktorá je situovaná nižšie, stiekla po vodovodnom potrubí aj bez tlaku.

Starostka každý deň prostredníctvom obecného rozhlasu upozorňuje ľudí, aby vodou šetrili a používali ju len na nevyhnutné účely, nenapĺňali bazény a nepolievali záhrady. Zisťujeme tiež stanovisko Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti a.s.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM