Ľubomír Hudačko Správy

Prešov pred horúčavami varujú výstrahou najvyššieho stupňa: Teploty až 38 °C!

Ako v pekle. Valí sa na nás horúčava, aká tu toto leto ešte nebola. Meteorológovia varujú okres Prešov pred extrémne vysokými teplotami. Ortuť teplomera má atakovať až 38 °C.

Ilustračný obrázok k článku Prešov pred horúčavami varujú výstrahou najvyššieho stupňa: Teploty až 38 °C!
Zdroj: TASR

Teploty, pri ktorých končí zábava. V našich končinách sa už čoskoro poriadne zapotíme. „V okrese Prešov sa miestami očakáva dosiahnutie maximálnej teploty vzduchu 34 – 38 °C,“ uvádzajú meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu, ktorí pre náš okres už vydali výstrahu až tretieho stupňa. Tá platí v stredu od 13.00 do 18:00 večer.

Vysoká teplota podľa meteorológov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov.

„Výskyt uvedenej vysokej teploty vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti veľmi zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia zdravia a ohrozenia života spôsobeného nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ varujú odborníci zo SHMÚ.

To však ale zďaleka nie je všetko. Pred vysokými teplotami nás totiž varujú i výstrahou na utorok. Na dnes vydali odborníci zo SHMÚ výstrahu druhého stupňa, ktorá platí od 13:00 do 19:00. Dnešné teploty sa podľa nich ojedinele majú vyšplhať až na 38 °C.

Čítajte tiež:

Prešovské kúpaliská na trojke a Solivare cez víkend praskali vo švíkoch: Prestriedali sa tam tisíce ľudí!

Aké sú ich dovolenkové plány? Známi Prešovčania prezradili, ako budú oddychovať počas leta

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM