Ľubomír Hudačko Komunálne voľby

Prehovorili úspešní poslaneckí kandidáti: Čo prezradili Drutarovský, Čorejová či Feľbaba?

Kandidovanie na funkciu mestského poslanca v Prešove pre nich dopadlo úspešne. Čo prezradili Čorejová, Drutarovský, Bednárova a Feľbaba?

Ilustračný obrázok k článku Prehovorili úspešní poslaneckí kandidáti: Čo prezradili Drutarovský, Čorejová či Feľbaba?
Zdroj: Dnes24.sk

Sobotné komunálne voľby rozhodli nie iba o hlave mesta Prešov, ale aj o novom mestskom zastupiteľstve. Niektorým kandidátom na post prešovského poslanca sa vo voľbách nezadarilo, iným zase áno. Do druhej spomínanej skupiny patria aj Zuzana Bednárová, Richard Drutarovský, Vladimír Feľbaba a Slávka Čorejová. A práve ich povolebné reakcie na otázku, aké sú ich poslanecké ciele a priority do 4-ročného funkčného obdobia v MsZ vám teraz v našom článku prinášame.

Zuzana Bednárová (KDH, OĽANO, Nova), kandidovala vo volebnom obvode č. 1, získala 1904 hlasov

„Čo sa týka praktických aktivít na Sídlisku 3, tak je to prepojiť Rúrky so sídliskom peším chodníkom, vybudovať chýbajúci chodník od Družby ku kostolu Kráľovnej pokoja a ďalšie zástavkové niky. Taktiež zrealizovať workoutové ihrisko pri Toryse, obnovovať postupne stojiská na kontajnery s možnosťou uzamknutia a pokračovať v rekonštrukcii chodníkov, budov, škôl a škôlok a aj v obnove zelene a ihrísk,“ odpovedala na spomínanú otázku pre náš portál.

Zároveň doplnila, že čo sa týka celého Prešova, chce podporovať a byť nápomocná primátorke pri realizácii jej programu. „Napríklad k zavedeniu rozumného systému rezidenčného parkovania, budovania nájomných bytov, riešiť problém nakladania s odpadmi v dlhodobejšom horizonte,“ dodala Bednárová. Ako zároveň uviedla, určite sa stane, že sa objavia veci, s ktorými teraz nerátajú, ale v každom probléme chce hľadať rozumné a čestné riešenia.

Richard Drutarovský (Spolu – občianska demokracia, PS, OKS), kandidoval vo volebnom obvode č. 2, získal 972 hlasov

„Prvoradé sú priority pre celý Prešov. Budem presadzovať a navrhovať to, čo obyvatelia dennodenne potrebujú a stále im v Prešove chýba. Budem vplývať na ostatných poslancov a primátorku, aby nové zastupiteľstvo od začiatku riešilo aj tie najdôležitejšie problémy. Nielen menej podstatné veci,“ povedal Richard Drutarovský.

Dodal, že Prešovčania potrebujú vybudovať premyslenú sieť oddychových zón a športoviská, v doprave treba robiť množstvo drobných, ale účinných zlepšovaní. „Zaviesť pravidlá do parkovania, aby každý vedel, kde s istotou zaparkuje a za akých podmienok. Veľkou výzvou v doprave budú aj rozhodnutia týkajúce sa integrovanej dopravy, aby bola pre nás a okolie mesta reálnou alternatívou cestovania.“ Drutarovský uviedol, že jeho doménou je koncepčný rozvoj mesta, najmä cez územný plán.

„Nielen v mestskej časti, kde som poslancom, chcem prispieť k zveľaďovaniu verejných priestorov, kde žijú ľudia, ochrane pred rušivými vplyvmi a v okrajových častiach mesta pokračovať v ich pozdvihovaní na úroveň krajského mesta. Kľúčové sú pre mňa aj hodnoty zdravého životného prostredia,“ doplnil. Dodal, že jeho hlavnou prioritou je zlepšovať podmienky pre život v Prešove tak, aby mesto začalo lákať ľudí z okolia, aby sem prišli študovať, pracovať a žiť.

Slávka Čorejová (nezávislá), kandidovala vo volebnom obvode č. 1, získala 1514 hlasov

„Moja predstava nasledujucich štyroch rokov je byť byť aktívna na bežnom živote a chode mesta Prešov. Patrí sem kosenie trávnatých plôch, čistota v meste a na sídliských, spolupodieľať sa na oživení Delne, participovať na organizovaní kultúrnych podujatí, ale predovšetkým podporovať talentovanú mládež a súťaže, ktoré sú organizované ABC CVČ,“ uviedla Slávka Čorejová.

Tá zároveň dodala, že posledne menovaná aktivita sa jej dotýka hlavne profesionálne, keďže ako učiteľka a zároveň predsedníčka okresného kola fyzikálnej olympiády sa rôznych súťaží so žiakmi žúčastňuje a vidí žalostne nízky finančný príspevok od organizátora na občerstvenie pre žiakov a ich učiteľov.

„Je to niečo, čo by malo byť samozrejmosťou – psychohygiena. Rozhodne sa vynasnažím finančné prostriedky na tento účel nájsť,“ povedala ďalej pre náš spravodajský web.

Vladimír Feľbaba ((KDH, OĽANO, Nova), kandidoval vo volebnom obvode č. 5, získal 1008 hlasov

„Byť aktívnym poslancom, ktorý počúva a realizuje podnety od občanov. Pre našu mestskú časť Solivar, Soľná Baňa a Šváby chcem presadzovať program revitalizácie kultúrnych zariadení, podporovať výstavbu detských ihrísk a oddychových zón, zreorganizovať MHD spoje na Šváby a Solivar (až k cintorínu), podporovať dobudovanie cyklochodníkov a cykloželezničky, zlepšiť využitie Delne a mnoho ďalších aktivít,“ odpovedal na vyššie spomenutú otázku nášho spravodajského portálu Vladimír Feľbaba.

Zároveň pre Prešov 24 doplnil, že v rámci nášho mesta chce určite podporiť výstavbu centrálneho mestského parku, zavedenie poriadku s parkovaním, podporovať šport a každú dobrú myšlienku, ktorá obohatí Prešov.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM