Šport

Pred vlastnými fanúšikmi sú zatiaľ stopercentní: Futsalisti Prešova nasúkali Leviciam sedmičku

Futsalisti úradujúceho slovenského vicemajstra FK Prešov zvíťazili aj v druhom domácom zápase sezóny 2015/2016. Futsal Team Levice zdolali vysoko 7:3. Spokojní bol po zápase aj brankár,

Ilustračný obrázok k článku Pred vlastnými fanúšikmi sú zatiaľ stopercentní: Futsalisti Prešova nasúkali Leviciam sedmičku
Zdroj: Dnes24.sk

Do zápasu vstúpili oba celky ofenzívne, o prvú strelu sa postaral domáci Prusák. Mieril však do stredu, kde bol pripravený gólman Levíc Bielik.

Vybehnutia brankára hostia potrestali

V 7. minúte sa postaral o prvý gól zápasu Rudolf Beliš – 1:0. Druhú polovicu prvého polčasu začal príležitosťou z pravej strany hosťujúci Obický. Následne mal veľkú šancu na zvýšenie skóre domáci Rohal, hlavičkou netrafil do odkrytej brány. V 15. minúte sa už ale nemýlil Jakub Harčár, ktorý po Serbinovej prihrávke poslal svoj tím do dvojgólového vedenia.

Neskôr prešovský brankár vybehol do stredu ihriska, k lopte sa však nedostal, a tak hráč Levíc strelou do prázdnej bránky znížil stav stretnutia na 1:2. Gól hostí povzbudil, ale netešili sa dlho. Domáci minútu pred polčasom upravili na 3:1. Na začiatku druhého polčasu sa prezentovali viacerými peknými akciami hráči na oboch stranách. Mierne na vrch mali hostia, ktorým sa v 27. minúte podarilo skorigovať stav a ešte mali po góle niekoľko príležitostí.

Mihok sa presadil trikrát

Neskôr však domáci viedli opäť o dva góly. Brankára Levíc si obišiel Serbin, pred bránkou prihral Adamovi, ktorý domácim prinavrátil dvojgólové vedenie – 4:2. V ďalších minútach sa Šarišania zásluhou Mihoka gólovo presadili ešte trikrát. Spomínaný hráč prudkou strelou nedal Bielikovi šancu. V závere hrali hostia bez brankára. Do prázdnej brány inkasovali dvakrát, góly dával Mihok. Hostia sa v závere ešte uzavreli stav na konečných 7:3.

Martin Kapraľ (brankár FK Prešov) – „So zápasom som veľmi spokojný, odviedli sme vynikajúci výkon. Pre nás je to pekný výsledok. Vidieť to bolo aj na konci, keď sme nepustili loptu z nohy, súper behal, potom to už vzdal. Pravda je, že nám úvod nového ročníka trošku nevyšiel, ale doposiaľ sme hrali doma iba jeden zápas a tri vonku. U súperov sme hrali v oklieštenej zostave, nemali sme dostatočný počet hráčov na prestriedanie, naopak doma sme v plnej sile. Keď môžeme prestriedať, máme sily navyše. Stretnutia vonku, ktoré sme prehrali, neboli pre súperov jednoznačné, nám tam odchádzali sily. Ideme od zápasu k zápasu, na každý sa pripravujeme zodpovedne."

Môže vás zaujímať:

Prešovskí futbalisti v derby o druhé miesto: Prehrávali, ale potom výsledok parádne otočili!

Bolo 12 minút pred koncom a vtedy to prišlo: Hrať prestali Prešovčania aj ich súper, na štadióne nastalo čosi nečakané

Prešovskí hráči dostali v hlavnom meste poriadny debakel: Nakladačka, ktorá siaha až k dvojciferné­mu číslu!

foto: Viktor Zamborský

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM