Ľubomír Hudačko Futbal

Prešovskí futbalisti v derby o druhé miesto: Prehrávali, ale potom výsledok parádne otočili!

Šarišské derby ako sa patrí. To bolo na programe v sobotnom meraní síl medzi Tatranom Prešov a Partizánom Bardejov. Stretli sa navyše aj ašpiranti na najvyššie priečky a preto sa bolo na čo dívať. Tatran zápas nakoniec parádne otočil, hoci prehrával.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí futbalisti v derby o druhé miesto: Prehrávali, ale potom výsledok parádne otočili!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Predposledný domáci zápas Tatrana Prešov znamenal šarišské derby proti Partizánu Bardejov. Keďže obaja okupujú v Doxxbet lige najvyššie priečky, očakávania z atraktívneho priebehu duelu boli veľké.

Vo 4. minúte Kuhajdík strieľal prudkú loptu, letela len tesne vedľa. Bardejov bol aktívnejší a predvádzal pekné kombinácie. V 16. minúte sa do šance po pravej strane dostal bývalý hráč Tatrana Ivanko-Macej a z nemožného uhla namieril do siete na 0:1.

Leško však zobral na seba priamy kop o pár minút na to a nádherne vymietol roh brány na 1:1. Neskôr len tesne mimo mieril dobrú ranu Gruca, ale skóre nezmenil. Dzurík po prestávke mohol strhnúť vedenie na svoju stranu, ale dobrú ranu mieril nad.

Šafranko po rohovom kope hlavičkoval nebezpečne a brankár len s námahou loptu vytlačil. Tentoraz bol lepší Prešov a súpera pritlačil a výsledkom toho bol zásah hlavičkou do siete od Luberdu na 2:1. Ešte lepšie to pre Tatran mohlo vyzerať po šanci Šafranka, ale pred bránou defenzíva odkopla a neskôr mieril Keresteš krížnu strelu milimetre vedľa. Zelenobielym to ale nemuselo vadiť, pretože súboj o druhú priečku vyhral 2:1.

1.FC Tatran Prešov: Barát – Bujňák, Jacko, Tubonemi, Leško (K), Ján Dzurík, Šafranko, Katona, Keresteš, Luberda, Petko.

Partizán Bardejov: Čikoš-Pavličko – M.Jacko, Grohoľ, Kica, Gruca, Gagnon, Staš, Ivanko-Macej, Staško, Andraščík (K), Kuhajdík.

Môže vás zaujímať:

Bolo 12 minút pred koncom a vtedy to prišlo: Hrať prestali Prešovčania aj ich súper, na štadióne nastalo čosi nečakané

Na vlastnej palubovke neporaziteľnosť Prešova trvá naďalej: Volejbalisti opäť vyhrali a ešte nestratili ani jeden set

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM