Samospráva

Precvičiť si to nie je na škodu: Prešovskí policajti si preverili poskytovanie prvej pomoci

Potrebujú ju ovládať. Prešovskí mestskí policajti si preto precvičili svoje zručnosti a znalosti týkajúce sa poskytovania prvej pomoci.

Ilustračný obrázok k článku Precvičiť si to nie je na škodu: Prešovskí policajti si preverili poskytovanie prvej pomoci
Zdroj: Mesto Prešov

Všetky dôležité zásady týkajúce sa toho ako zachrániť život im v priestoroch mestského úradu názorne predviedli zdravotníci z Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby (ZSS). Informoval o tom hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

„Príslušníci Mestskej polície v Prešove majú v tejto oblasti niekoľkoročné skúsenosti a už neraz počas výkonu hliadkovej činnosti asistovali pri záchrane života. Na druhej strane, opakovanie je matka múdrosti a ozrejmiť si znalosti z poskytovania prvej pomoci nikdy nie je na škodu, ba práve naopak,“ uviedol Tomek.

Cvičenie mestských policajtov so záchranármi bolo zároveň venované kardiopulmonálnej resuscitácii (KPR). „Každý človek by mal mať základné život zachraňujúce vedomosti a zároveň by ich mal vedieť aj využiť. S náhlymi neočakávanými situáciami, v ktorých môže byť ohrozené zdravie alebo život, sa môžeme stretnúť kedykoľvek a kdekoľvek,“ doplnil Tomek s tým, že na webstránke Operačného strediska ZSS www.155.sk sa môže verejnosť v krátkych videách dozvedieť, ako postupovať v rôznych situáciách.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM