Kultúra

Pozrite si ich vopred: TOTO sú top lákadlá aktuálneho týždňa v našom meste

Preštudujte si ich ešte vopred. Prinášame vám náš výber top lákavých podujatí, ktoré môžete cez aktuálny týždeň zažiť v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si ich vopred: TOTO sú top lákadlá aktuálneho týždňa v našom meste
Foto: Ľubomír Hudačko

Koleda s Veronikou Rabada

8. januára 18.00 v Kine Scala

Veronika Rabada po svojom debutovom albume Lúka, ktorý vyšiel v lete tohto roku, prichádza do desiatich slovenských miest v rámci svojho prvého malého koncertného turné. Veronika a jej šesťčlenná kapela ponúkne od tradičných slovenských kolied aj skladby zo spomínaného albumu Lúka, ktoré už poslucháči poznajú.

Projekt 100: BYT / Kino Pocity

8. januára 19.30 vo Wave

C.C. „Bud“ Baxter pracuje vo veľkej poisťovni. Keď ho jeden z kolegov požiada, aby mu požičal svoj byt, nevie odmietnuť a to je veľká chyba.

Na revíziu

9. januára 19:00 v Divadlo Alexandra Duchnoviča

Ostrá satirická komédia o živote a práci dedinského starostu i o tom ako riešil problémy obyčajných ľudí. V predstavení nájdete dostatok humoru i hudby ako aj vypitej vodky a hlbokého významu.

Idze žima, idze mraz

11. januára 18.00 v Kine Scala

Trojgeneračný program v ktorom účinkujú DFS Šarišanček, FS Šarišan a FS Starišan.

Novoročný koncert

11. januára 18.00 v divadle Alexandra Duchnoviča

Veľký novoročný koncert, hosťom G.O.D.´s bude basgitarista Peter Ivan a bubeník Lukáš Krivda, takže G.O.D.´s zaznie premiérovo s kapelou.

Eugen Onegin

11. januára 18.30 v DJZ

Najznámejší ľúbostný román vo veršoch, v ktorom si láska nevie nájsť miesto. Príbeh o mladosti, túžbach a snoch, ale aj o ľahostajnosti a arogancii.

Akustika/Zastavme Svet Tour

11. januára 19.00 v Stromoradí

Prešovská kapela Akustika pôsobí na hudobnej scéne šiesty rok. Aj keď je kapela známa svojím netradičným letným Street tour, kde zabáva ľudí hudbou priamo na uliciach slovenských miest, tak svoje klubové tour absolvuje po prvý krát. Kapela predstaví svoj nový album Zastavme Svet.

GAGAS a Etterna

11. januára 20.00 vo Wave

V úplne novej zostave – samozrejme aj s husľami, ktoré neodmysliteľne patria k 1. oficiálnemu CD Gagas Pod vodou, ktoré zaznie prvýkrát v koncertnej podobe.

Kocúr v čižmách

12. januára 16.00 vo Viole

Divadlo Cililing sa predstaví so svojou rozprávkou Kocúr v čižmách. Že ste kocúra v čižmách ešte nevideli? U nás okrem neho stretnete i odvážneho mlynára, koktavého kráľa, hlúpeho vojaka i tajomného čarodejníka.

Objavovanie Prešova

13. januára 14.00 pred Mestským informačným centrom (MIC)

Téma: Z osady mestom. V januári roku Pána 1299 mali Prešovčania dôvod na veľkú oslavu. Kráľ Ondrej III. im udelil mestské výsady, a to bola v ich živote obrovská zmena. Z osady sa stalo kráľovské mesto, z poddaných mešťania a o ich osude už nerozhodoval šarišský župan, ale mestská rada, ktorú si sami volili. O udalostiach spred 720 rokov, o listine mestských práv a privilégií i ďalších osudoch mesta sa dozviete na januárovom Objavovaní Prešova spojenom s prehliadkou mestskej radnice. Na všetkých zvedavcov sa tešia sprievodkyne Andrea Sivaničová a Marcela Domenová.

Pravoslávni veriaci v týchto dňoch slávia Vianoce. Kliknite si fotogalériu z Prešova

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

hl. foto: ilustračné

FOTO: Pravoslávni veriaci slávia Vianoce, v Prešove bola bohoslužba
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM