Rôzne

Poznáme najkrajšie fotografie v kraji: Bodovali aj nádherné snímky z Prešova, FOTO

Snímky, ktoré uspeli v rámci projektu Choď a foť sú aj z Prešova. Pozrite si tú nádheru, ktoré bodovali v známej súťaži. Uspel s nimi autor Tibor Šarišský.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme najkrajšie fotografie v kraji: Bodovali aj nádherné snímky z Prešova, FOTO
2
Galéria
Zdroj: Tibor Šarišský

Fotografická súťaž Choď a foť z dielne Krajskej organizácie cestovného ruchu Severovýchod Slovenska predstavila ďalší ročník. Do siedmeho v poradí o najkrajšie zábery z Prešovského kraja bolo prihlásených 431 snímok.

Fotografie boli rozdelené do niekoľkých kategórií – Black & white; Kultúra, tradície a história; Príroda; Šport a športové aktivity.

Víťazov určila odborná porota, ktorej predsedal Prešovčan Jano Štovka (MQEP), ktorý je zároveň podpredsedom Asociácie profesionálnych fotografov Slovenskej republiky.

Ťažké hodnotenie

„Tento ročník fotosúťaže bol, podľa môjho názoru, veľmi plodný. Spolu s kolegami sme mali možnosť vidieť množstvo vynikajúcich fotografií, ktoré bolo naozaj ťažké ohodnotiť a oceniť. Pri určovaní jednotlivých poradí fotografií sme sa naozaj natrápili."

"Som veľmi rád, že na snímkach vidieť a cítiť to, že fotografi premýšľajú a snažia sa dostať na miesta, ktoré nie sú úplne bežné, kde sa vyžaduje aj určitá fyzická aktivita. Za mňa a za porotu vyjadrujem obdiv všetkým zúčastneným a teším sa na budúci ročník súťaže,“ povedal Štovka.

Úlohou profesionálnych i amatérskych fotografov bolo zachytiť krásy a zaujímavosti Prešovského kraja. Aj tento rok bolo prihlásených najviac záberov v kategórii Príroda (222).

Medzi obľúbené lokality patrili národné parky a úchvatné výhľady, ktorými sa severovýchodné Slovensko môže pýšiť.

Záujem rastie

„KOCR Severovýchod Slovenska, samozrejme, teší, že záujem o túto súťaž každoročne rastie. Jednotlivé miesta v Prešovskom kraji sú veľmi fotogenické, preto s kampaňou budeme pokračovať aj v budúcom roku,“ uviedol výkonný riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

Finálové fotografie budú súčasťou putovnej výstavy Choď a foť 2019. Prvým cieľom bude, ako každý rok, Divadlo Jonáša Záborského v Prešove.

Výstavu odštartuje vernisáž za účasti autorov fotografií, ktorá sa uskutoční 17. decembra 2019 o 17.00 hod. V budúcom roku bude výstava putovať na rôzne miesta na Slovensku i v zahraničí.

Výsledky súťaže Choď a foť 2019, v ktorých uspela prešovská lokalita:

Black & White

1. miesto Tibor Šarišský – Mláka (Prešov)
2. miesto Andrej Belovežčík – PUĽS na vystúpení v Stropkove (Stropkov)
3. miesto Janette Uhrínová – Päť (Dreveník)

Šport a športové aktivity:

1. miesto Tibor Šarišský – Hasiči (Prešov)
2. miesto Dušan Ignác – Stropkovský box (Stropkov)
3. miesto Anton Hričan – Časovka (Tisinec)

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: KOCR Severovýchod Slovenska

Úspešné snímky z Prešova: FOTO, ktoré zabodovali v súťaži Choď a foť
2
Galéria
Zdroj: Tibor Šarišský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM