Správy

Ministerka Lubyová oceňovala: Pocta sa ušla Jonášovi aj Marekovi z prešovských škôl

Ocenení študenti boli aj z prešovských škôl. Ide o Jonáša z elektrotechnickej priemyslovky a Mareka z gymnázia na Konštantínovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Ministerka Lubyová oceňovala: Pocta sa ušla Jonášovi aj Marekovi z prešovských škôl
Zdroj: TASR

Tridsiatka žiakov a študentov, ktorá dosiahla významné úspechy na medzinárodných predmetových olympiádach, umeleckých či športových súťažiach v uplynulom roku, si v Bratislave od ministerky školstva, vedy, výskumu a športu Martiny Lubyovej (SNS) prevzala Pamätný list sv. Gorazda.

Úspešní aj z prešovských škôl

Lubyová ocenila aj Mareka Horvátha, študenta Gymnázia na Konštantínovej ulici v Prešove, za úspešnú reprezentáciu SR v hokeji a reprezentáciu školy v matematických súťažiach, vrátane víťazstva na celoslovenskom kole Pytagoriády.

Medzi ocenenými bol tiež Dominik Porvažník za úspešnú reprezentáciu Slovenska na pozícii Mládežníckeho delegáta SR pri OSN.

Ocenenia pre úspešných študentov sa udeľujú každoročne zástupcovia rezortu školstva pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva.

Ministerka ocenila úspešných študentov, medzi ktorých patrí aj majster sveta v šachu do 18 rokov a viacnásobný majster SR Viktor Gažík a taktiež aj absolútny víťaz Európskej fyzikálnej olympiády Jonáš Dujava z elektrotechnickej priemyslovky v Prešove.

Jonáš je pritom prvým žiakom v ére samostatnosti Slovenskej republiky, ktorý sa stal absolútnym víťazom medzinárodnej olympiády z prírodovedných predmetov.

Lubyová vo svojom príhovore podotkla, že študenti sa vďaka svojmu nadaniu a vedomostiam dokázali presadiť na mnohých fórach.

Sú výnimoční

„Nepodarilo by sa vám to bez osobitného úsilia a entuziazmu, to znamená, že ste výnimočnými osobnosťami a ja verím, že si tieto vlastnosti zachováte nielen počas vášho ďalšieho štúdia, ale že vám budú vlastné aj počas vášho ďalšieho života,“ povedala Lubyová.

Zároveň verí, že predpoklady študentov na vedeckú prácu, šport alebo umenie prinesú ďalší osoh spoločnosti.

Ocenení študenti reprezentovali Slovensko na mnohých medzinárodných súťažiach z oblasti matematiky, informatiky, fyziky, ale aj v športe či umení.

V obrazoch si pozrite aj priebeh odovzdávania bronzových medailí na Prešovskej univerzite.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

V OBRAZOCH: Na Prešovskej univerzite rektor odovzdal bronzové medaily
11
Galéria
Zdroj: Marcel Mravec
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM