Ľubomír Hudačko Kultúra

Požiadavky kapely Megadeth pred koncertom v Prešove? Chcú pramenitú vodu z Fidži!

Organizátori finišujú s prípravami podujatia Harley Days. Počas nich v Prešove vystúpi aj americká legenda Megadeth. Už teraz je známe, aké požiadavky kapela má. Chcú pramenitú vodu z Fidži či škoricové žuvačky.

Ilustračný obrázok k článku Požiadavky kapely Megadeth pred koncertom v Prešove? Chcú pramenitú vodu z Fidži!
Zdroj: Dnes24.sk

Dave Mustain a spol. vystúpia 16. júla koncertom v prešovskej Tatran Handball Arene, čím vyšperkujú podujatie Harleys Days. Už dnes je známy ich zoznam jedál a ďalších požiadaviek.

Škoricové žuvačky, kokosová voda

Na Slovensko Američania dorazia s vlastnou technikou naloženou v dvoch kamiónoch a tím sa do Prešova prepraví na dvoch tour busoch. Pripravených má byť v deň koncertu 14 raňajok, 14 obedov a 20 večerí. Zo zoznamu je jasné, že si metalisti potrpia na zdravé jedlá a kvalitné nápoje. Najzaujímavejšími položkami sú škoricové žuvačky, kokosová voda, pramenitá voda z Fidži a napriek tomu, že je v zozname veľa ovocia, skupina si neželá, aby na stoloch bolo mango.

Po spočítaní organizátori zistili, že musia zabezpečiť na koncert pre celú výpravu Megadethu, ktorá je momentálne na turné k fanúšikovsky celosvetovo úspešnému a kritikou vrelo prijatému albumu Dystopia, približne 40 kíl jedla a 50 litrov nápojov. „Ak by sme mali byť presnejší, ide o 2 kilá cereálií, 10 kíl ovocia, 10 kíl zeleniny, 5 kíl výberového mäsa, 5 kíl rybaciny, 2 kilá pečiva a ďalších dobrôt. Celý tím spotrebuje asi 50 litrov rôznych nápojov a 5 litrov mlieka,“ upresňuje spoluorganizátor podujatia Edo Kopček z Harley-Davidson Prešov.

Potrebujú dve miestnosti

Medzi ďalšie požiadavky skupiny patrí aj priestorové zázemie, ktoré budú tvoriť tri samostatné miestnosti. Manažment využije produkčnú miestnosť, v ktorej okrem nábytku požaduje rýchle internetové pripojenie. Skupina potrebuje dve miestnosti. Jednu šatňu, do ktorej sa zmestí aspoň desať ľudí, nesmie byť vlhká, mať dobré odvetrávanie, prípadne klimatizáciu a samostatnú toaletu a sprchu. Druhú miestnosť organizátori vybavia hudobným zariadením a poslúži ako skúšobňa pred samotným koncertom, kedy Dave Mustaine, David Ellefson, Kiko Loureiro a Chris Adler sfinalizujú zoznam skladieb pre večerný koncert.

Manažment kapely odsúhlasil aj špeciálnych hostí, ktorí spestria večerný program Harley Days. Šou otvoria power metaloví Signum Regis s prešovským rodákom Majom Petraninom za mikrofónom. Paradoxom je, že skupina vystupuje v zahraničí a na slovenských pódiách sa takmer vôbec nevyskytuje. Po nich bude nasledovať chytľavý mix rock´n´rollu, heavy metalu a hard rocku v podaní nórskych The Carburetors, ktorých pozná celá kontinentálna Európa a do Prešova sa presunú z nemeckého Frankfurtu. Program je však oveľa pestrejší.

„Piaty rok príde na východ špeciálne upravený kamión v rámci Harley on Tour, ktorý privezie našu aktuálnu modelovú radu, presnejšie 23 harlejov. Práve finalizujeme denný program nielen pre motorkárov, ale aj rodiny s deťmi tak, aby ste s nami strávili aktívne celý víkend a dobre sa zabavili,“ upresňuje Martin Vichrest z Harley-Davidson Prešov. Harley Days sa uskutočnia 16. a 17. júla v Prešove. Pripravený je bohatý program zdarma pre návštevníkov počas oboch dní pred Tatran Handball Arenou, bývalou Mestskou športovou halou, ktorý organizátori predstavia v máji a priamo v hale sa v prvý deň podujatia uskutoční hlavný večerný program so skupinami Signum Regis, The Carburetors a Megadeth.

Výber z požiadaviek skupiny Megadeth

  • čerstvé ovocie ako grapefruit, pomaranče, banány, avokádo – žiadne mango
  • muffiny, žemle, toastový chlieb a toastovač
  • rôzne džemy, arašídové maslo, maslo, margarín
  • rôzne cereálie, cornflakesy alebo ovocné cereálie
  • 100% džúsy, pomarančový, grapefruitový, žiadne koncentráty
  • vitamínové vody, energetické nápoje, kokosovú vodu, kávu, minerálky, prametinú vodu z Fidži
  • kávový a čajový servis
  • pol galóna mlieka, štvrť galónu sójového mlieka
  • mäsové jedlá, tuniak, výber syrov, rôzne chleby
  • rôzne mäsá, kuracina a ryby
  • šalátový bar, zelenina, zemiaky, ryža
  • dezert – bezlepkový
  • zemiakové čipsy
  • červené jablká, citróny, limetky
  • krekry
  • jedlá majú byť označené ako vegánske, vegetariánske alebo bezlepkové

Redakcii informácie poskytol Edo Kopček z Harley-Davidson Prešov

Môže vás zaujímať:

Neďaleko Prešova má vyrásť nový akvapark: Letné bazény aj kryté kúpalisko s celoročnou prevádzkou!

Nie sú absolventmi vysokých škôl umeleckého smeru: V prešovskej Caraffovej väznici napriek tomu majú výstavu!

Prešovčan Peter Nagy priznal: Som introvert, ktorý sám seba prerobil na extroverta

foto: ilustračné

Megadeth - Dystopia
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM