Správy

Neďaleko Prešova má vyrásť nový akvapark: Letné bazény aj kryté kúpalisko s celoročnou prevádzkou!

Neďaleko Prešova má vyrásť nový akvapark. Do súťaže sa prihlásil iba jeden uchádzač, ktorý však splnil požadované podmienky. Poslanci akceptovali jeho ponuku. V pláne je výstavba letných bazénov aj krytého kúpaliska s celoročnou prevádzkou.

Ilustračný obrázok k článku Neďaleko Prešova má vyrásť nový akvapark: Letné bazény aj kryté kúpalisko s celoročnou prevádzkou!
Zdroj: TASR

Lipianski mestskí poslanci vo štvrtok podvečer na neverejnom rokovaní zastupiteľstva vyhodnotili obchodno-verejnú súťaž o investora, ktorý postaví akvapark v termálnom parku v Lipanoch v okrese Sabinov. Ako uviedol primátor mesta Vladimír Jánošík, do súťaže sa prihlásil iba jeden uchádzač, ktorý splnil požadované podmienky. Poslanci akceptovali jeho ponuku. Ide o poľského investora s firmou Machjan Slovakia zaregistrovanou na Slovensku.

„S poslancami sme sa dohodli, že k podpisu zmluvy by malo dôjsť 27. mája. Práce sa budú realizovať v dvoch etapách. Investor za 60 mesiacov preinvestuje 8,5 milióna eur. Prvá etapa bude finančne náročnejšia, lebo sú v nej zahrnuté inžinierske siete od termálneho vrtu do areálu budúceho akvaparku. V prvej etape vybuduje letné bazény. V druhej kryté kúpalisko s celoročnou prevádzkou.“

Mesto už malo jedného investora, ktorý neplnil dohodnuté termíny a radnica odstúpila od zmluvy s ním. Mimosúdnou cestou sa dohodli na vzájomnom vyrovnaní. Projekt má vypracovanú urbanistickú a technologickú štúdiu, návrh na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA), taktiež inžiniersko-geologický prieskum a pamiatkovo-archeologický výskum. Nový investor odkúpi od mesta pôvodnú dokumentáciu. V projektoch chystá dosť podstatné zmeny.

Poslancom prezentoval svoju novú štúdiu, v ktorej nechal zachované niektoré objekty z pôvodného návrhu. Samospráva podmienila predaj pozemkov až po kolaudácii kúpaliska s celoročnou prevádzkou. Ak by sa projekt podarilo zrealizovať, Lipany by chceli svoj potenciál rozvíjať do budúcnosti v oblasti cestovného ruchu, uviedol Jánošík. Mesto Lipany vlastní 15 hektárov pozemkov v blízkosti termálneho zdroja s teplotou 90 stupňov Celzia. Od vrtu treba postaviť prístupovú cestu k budúcim bazénom v dĺžke 300 metrov. Pôvodný investor tu urobil iba terénne úpravy.

Môže vás zaujímať:

Jarková ulica v Prešove prejde rekonštrukciou: Zaujímavosti o chystanej obnove + VIZUALIZÁCIE!

Zimná tréningová hala na Sekčove dostala meno: A vizualizácie napovedia, ako bude vyzerať! FOTO

Čo ponúka májový víkend v Prešove? Vybrať si môžete tú akciu, ktorá vás najviac láka

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM