Hádzaná

Potvrdili pozíciu lídra tabuľky: Hádzanári Tatrana Prešov uspeli s Novými Zámkami

Druhú polovicu nadstavby extraligy odštartovali hádzanári Tatrana Prešov víťazstvom v Nových Zámkoch 35:27 (20:13). Potvrdili tým pozíciu lídra tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku Potvrdili pozíciu lídra tabuľky: Hádzanári Tatrana Prešov uspeli s Novými Zámkami
Zdroj: TASR

V zelenobielom drese sa najčastejšie presadil Jakub Hrstka, ktorý zaznamenal deväť rokov. Tatran čaká v stredu 13. marca o 19.15 rozlúčkový zápas s touto sezónou SEHA Gazprom ligy na palubovke PPD Záhreb, ktorý podľahol Meškovu Brest na jeho palubovke 26:31 a tým pádom prišli zverenci Slavka Golužu aj o teoretickú šancu na postup do Final 4, z ktorého sa tešil Brest.

Najbližší program

Cez víkend sa potom Tatran predstaví na finálovom turnaji o Slovenský pohár v Košiciach, kde v sobotu 16. marca o 19. hodine nastúpi v semifinále proti Šali. V prípade úspechu je finále na programe v nedeľu 17. marca o 17. hodine. Najbližší zápas domácej extraligy odohrá Tatran v stredu 20. marca o 18. hodine v Šali.

Úvodný gól zápasu síce zaznamenal domáci Tschur so 14 gólmi, z nich až 10 bolo zo sedmičky, najlepší strelec zápasu. No ďalej sa už dianie na novozámockej palubovke odvíjalo podľa predpokladov. Favorizovaný Prešov gólovou sériou už na začiatku 8. minúty viedol 6:2 a päť minút neskôr bol náskok zelenobielych šesťgólový (5:11). Domáci trojgólovou sériou znížili (8:11), ale Tatran na polčasovú prestávku napokon odchádzal so sedemgólovým rozdielom.

Hostia navýšili skóre aj na začiatku 2. polčasu a v 35. minúte bol náskok Tatrana prvýkrát v zápase dvojciferný (24:14). Domáci však v gólových sériách dokázali náskok súpera sťahovať. Tri góly v rade znamenali stav 18:25 a za stavu 20:31 v 49. minúte štvorgólovou šnúrou opäť stiahli dvojciferný rozdiel na sedem gólov (24:31). Tatran mal desaťgólový náskok ešte raz v 57. minúte po Rábekovom góle viedol 34:24, ale v závere trikrát inkasovali a strelil už iba jeden gól, a tak si z Nových Zámkov vezie domov osemgólové víťazstvo.

Hlasy po zápase

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Nové Zámky patria medzi tímy, ktoré hrajú doma oveľa lepšie ako u súpera a keď proti nim nehráte naplno, dokážu narobiť veľké problémy. Dali sme dostatok gólov, ale nie celkom spokojný som bol s obranou. Inkasovaných 27 gólov je na môj vkus dosť. Musíme popracovať na väčšej agresivite. V tréningu nám stále niekto chýba, chcel som preto dať šancu všetkým hráčom. Niektorí zdvihli svoju formu, ďalší si ju udržiavajú a verím, že nárast formy bude kontinuálne pokračovať.“

Oliver Rábek, spojka Tatrana: „Čakali sme ťažký zápas. So Zámkami máme skúsenosť, že keď k nim nepristúpime dobre od začiatku zápasu, tak vieme, že dokážu narobiť veľké problémy a celý zápas sa s nimi ťahať gól na gól. Ale nám sa hneď v prvom polčase podarilo odskočiť na 5–6 gólov. Snažili sme sa hlavne hrať dobrú obranu a využívať protiútok. Niekedy nám to vyšlo, niekedy nie. Vyhrávali sme aj o 11 gólov, no súper aj zásluhou množstva nariadených a premenených sedmičiek a štvorgólovou sériou v závere náskok stiahol.“

Lukáš Urban, spojka Tatrana: „Škoda toho, že sme vyhrávali o 11 gólov a napokon sme zvíťazili menej ako o 10 gólov. Čiže sme nevyužili ten náskok a v druhom polčase sme mohli zahrať aj lepšie. Ale víťazstvo je víťazstvo. Skúšame si v týchto zápasoch trénovať aj signály a obranu na dôležitejšie zápasy. Už najbližšie nás v stredu čaká ťažký zápas v Záhrebe, kde budeme určite chcieť potrápiť favorita a potom sa už budeme sústrediť na Slovenský pohár, kde bude našim cieľom zvíťaziť.“

SHE – nadstavba 6. kolo: Nové Zámky – Tatran Prešov 27:35 (13:20)

  • Zostava a góly Tatrana: Cvitkovič, Čupryna – Rábek 6/3, Djerič 2, Hrstka 9, Lapajne, Krok 6/1, Ľ. Šárpataky 1, Kríž, Urban 6, Kosteski, Butorac 1, Carapkin 2, Afanou Gatine 2.
  • Najviac gólov súpera: Tschur 14/10, Kocák, Ficza a Tilandy po 3
  • 7-metrové hody: 10/10 –4/4
  • vylúčenia: 3:4
  • Priebeh: 1:0, 2:2, 2:6, 4:8, 5:11, 8:11, 9:15, 11:16, 12:19, 14:21, 15:25, 18:25, 19:29, 24:31.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Nedávno bol asistentom rozhodcu počas otvorenia štadióna v Bratislave prešovský poslanec Miroslav Benko. Kliknite si fotogalériu.

Už mu to nikto nezoberie: Benko bol ako asistent rozhodcu pri otvorení NFŠ
3
Galéria
Zdroj: archív Miroslava Benka

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM