Hokej

Potlesk pre prešovských hokejistov: Vyhrali nad lídrom tabuľky z Nových Zámkov, nadelili mu päťku!

Skvelý výsledok hokejistov Prešova. Na svojom ľade porazili lídra tabuľky z Nových Zámkov a to vďaka miestami jednoznačného priebehu. Lepšie to pre tučniakov ani vypáliť nemohlo, hostia padli po výsledku 5:1.

Ilustračný obrázok k článku Potlesk pre prešovských hokejistov: Vyhrali nad lídrom tabuľky z Nových Zámkov, nadelili mu päťku!
Zdroj: Dnes24.sk

Bojujú o priaznivé výsledky všetkými desiatimi a ide to. Prešovskí hokejisti zdolali v piatkovom duelu lídra z Nových Zámkov a získali dôležité tri body.

Skóre menil delovkou aj Obšut

Zápas Prešova s Novými Zámkami sa začal slávnostným odovzdaním ceny pre najlepšieho hráča septembra – Igora Halása. Úvod stretnutia mal dobré tempo, hralo sa zo strany na stranu. Skóre otvoril už v 4. minúte Igor Halás, ktorý pekne zaviezol puk a zakončil sólo strelou pod hornú tyč. Ďalší presný zásah prišiel v 10. minúte, na konci nie veľmi vydarene presilovej hry prišla delovka Obšuta a Prešov viedol už 2:0. To už začali byť Novozámčania nervózni a inkasovali hneď dva tresty v krátkom časovom slede, oslabenia ale dokázali ubrániť.

V závere mali niekoľko dobrých šanci aj oni, Chovan nastrelil spojnicu brány a Marton skvelým zákrokom zmazal Frolíka. Tí, ktorí obľubujú aj pästné výmeny si prišli na svoje, v tej istej tretine sa totiž Gutov pustil do tvrdej výmeny názorov s Nitrianskym. Druhé dejstvo načal gól Igora Halása, ktorý v 24. minúte premenil ukážkovú nahrávku Kohutiara vo vedenie 3:0. V 26. minúte sa začala séria domácich vylúčení, na trestnej lavici sedeli postupne Kohutiar, Pitka a Kivader. Nové Zámky si dokázali podržať puk v útočnom pásme, no Marton chytal výborne.

Prešov vyhral suverénnym výsledkom

V 34. minúte sa ozvali aj Prešovčania, Dancsákovu strelu zlikvidoval Kristín. V 37. minúte sa domáci museli znova brániť, to ešte zvládli, no necelú minútu pred koncom druhého dejstva už bol Marton bezmocný proti strele Hegyiho. V úplnom závere tretiny si ešte Chovan vyskočil na mantineli na Kohutiara, ten ostal ležať na ľade, no paradoxne trest dostal on za nešportové správanie. Na začiatku poslednej dvadsaťminútovky sa snažili hostia dostať do zápasu, v 43. minúte ale stroskotal na Martonovi Frolík. Na druhej strane sa dostali do dobrých príležitostí Fajčák a Tkáč.

V 52. minúte sa ocitol pred bránkou Prokop, pohybom pekne oklamal brankára a zasunul do odkrytej časti brány – 4:1. To už Nové Zámky nezvládli a prišla vlna vylúčení – na trestnej sedeli za zbytočné zákroky Hegyi, Podstavek a Baron. Presilovku o dvoch hráčov Prešov využil, pomedzi betóny dostal puk do siete Šechný. Na to už hostia nemali nárok, napriek nejakým náznakom šancí sa už stav nemenil, Prešov suverénnym výsledkom zdolal lídra súťaže.

HC Prešov Penguins 5:1 HC Nové Zámky

  • Góly: 4. Halás (Novický, Šechný), 10. Obšut (Dancsák, Prokop), 24. Halás (Kohutiar), 52. Prokop (Dancsák, Fajčák), 54. Šechný (Valentín) – 40. Hegyi (Gula, Štefanka) Diváci:

Prešov: Marton – Novický, Tkáč, Valentín, Obšut, Pitka, Nitriansky, Tartaľ – Halás, Šechný, Kohutiar – Fajčák, Prokop, Dancsák – Horvath, Kivader, Ferenc – Šándor, Pulščák, Duplinský

Nové Zámky: Kristín – Ďurčo, Chovan, Šiška, Sucharda, Gula, Baron, Hrudík, Konc – Frolík, Bašič, Podstavek – Priganc, Gutov, Lochanin – Dubec, Hegyi, Koutník – Štefanka, Weissmann

Môže vás zaujímať:

Futsalisti v druhom zápase sezóny už úspešní: Rivala z Bratislavy rozniesli sedmičkou!

text: Lukáš Rusňák/HC Prešov Penguins, foto: ilustračné/Kristína Sikoraiová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM