Šport

Futsalisti v druhom zápase sezóny už úspešní: Rivala z Bratislavy rozniesli sedmičkou!

Futsalisti FK Prešov dosiahli prvé víťazstvo v novej extraligovej sezóne. Gurmánov z Bratislavy zdolali v súboji 2. kola doma presvedčivo 7:1. Prešovčania mali svoj prvý domáci zápas sezóny jasne vo svojej réžii a súperovi nič nedarovali. Obhajoba striebra bude náročná a preto sa počíta každý bod.

Ilustračný obrázok k článku Futsalisti v druhom zápase sezóny už úspešní: Rivala z Bratislavy rozniesli sedmičkou!
Zdroj: TASR

V úvodných piatich minútach sa súperi ešte oťukávali, šance boli na oboch stranách. V ďalšom priebehu mali častejšie loptu prešovskí futsalisti a v útoku hrali aktívnejšie.

Prešovčania boli pri chuti

V 10. minúte sa snažil prekonať brankára hostí Krempaský, o dve minúty neskôr diváci v prešovskej hale na Baštovej ulici tlieskali Serbinovi, jeho strela ale letela nad. K slovu sa dostali aj hostia. Kottek sa snažil prejsť cez súperovu obranu, stav stretnutia sa po jeho príležitosti nemenil. V 17. otvorili skóre stretnutia domáci. Pred bránku si nabehol Beliš a po prihrávke z pravej strany sa zoči voči gólmanovi hostí nemýlil – 1:0.

Domáci boli pri chuti, o dve minúty neskôr opäť ten istý hráč obstrelil obrancu hostí a zvýšil stav zápasu na 2:0. Na začiatku druhej polovice hry si hostia dali vlastný gól, Valúch loptu zrazil do vlastnej brány – 3:0. Vzápätí na to, po rozohraní, opečiatkoval ľavú žrď hosťujúcej bránky Serbin. V 26. minúte bolo už 4:0 pre domácich. Voľný Matúš Mihok gólom do prázdnej bránky zvýšil náskok domácich.

Obhajujú strieborné medaily

V 32. minúte sa prešovskí futsalisti tešili opäť. Do úniku sa dostal Mihok a bolo 5:0. Ten istý hráč sa neskôr tešil z čistého hetriku. V 34. minúte jeho prudká strela zdiaľky prešla cez obranu aj brankára hosťujúceho tímu – 6:0. V závere zápasu videli diváci ešte dva góly. O jediný presný zásah Bratislavčanov sa postaral dve minúty pred koncom duelu Selecký. V posledných sekundách upravil na 7:1 domáci hráč Peter Serbin.

Matúš Mihok (FK Prešov): „Išli sme za víťazstvom, do polčasu sme stihli dať dva podstatné góly. Druhý polčas bol v našej réžii, hráči súpera kondične odpadli, dali sme viac gólov. Škoda našich nepremenených šancí, ale sme spokojní. Zabojovali sme ako mužstvo, to je hlavné. Vyhral kolektív, moje tri góly sú len bonus k tomu. Súper z Bratislavy prišiel v menšom počte, potom odpadli, my sme boli viacerí a mali sme navrch. V druhej polovici hry sme dostali aj červenú kartu, prišli sme o kvalitného brankára, ale také veci sa stávajú. V tejto sezóne obhajujeme strieborné medaily. Minulý rok sme mali aj šťastie, zápasy vonku sme povyhrávali, dúfam, že to bude takto aj v tejto sezóne, skúsime zabojovať o popredné priečky.“

Môže vás zaujímať:

Tatran sa konečne dočkal: V hádzanárskej Lige majstrov má prvé body, koňare doma vyhrali nad favoritom!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM