Hádzaná

Potlesk pre hádzanárov Tatrana Prešov: Do finále postúpili už 17-krát v rade

Jedným slovom paráda. Prešovskí hádzanári potvrdili dominanciu na domácej scéne. Do finále play off postúpili už po 17-krát v rade za sebou.

Ilustračný obrázok k článku Potlesk pre hádzanárov Tatrana Prešov: Do finále postúpili už 17-krát v rade
5
Galéria
Zdroj: Viktor Zamborský

Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili aj v treťom semifinálovom stretnutí Slovnaft handball extraligy nad Novými Zámkami, tentoraz hladko o 25 gólov 44:19 (23:8) a v najkratšom možnom čase sa dostali do finále. Pod vysoké víťazstvo v domácom stretnutí sa ôsmimi gólmi podpísal Oliver Rábek.

Neinkasovali 11 minút

Pre Tatran to bude 17. finále najvyššej slovenskej súťaže v rade. Finálový súper zverencov Slavka Golužu vzíde z dvojice Považská Bystrica – Šaľa. Domáci od začiatku jasne kráčali za postupovým cieľom. Hostia síce odpovedali na tri úvodné góly Tatrana dvoma presnými zásahmi, no od 11. minúty (7:3) nestrelili sústredenej domácej obrane na čele s brankárom Igorom Čuprynom dlhých 11 minút žiaden gól.

V 39. minúte po Rábekovom presnom zásahu už zverenci Slavka Golužu viedli nad svojim súperom o 20 gólov (30:10). Tréner domácich mohol za daného stavu prestriedať aj viacero hráčov z lavičky. V 55. minúte Prešovčania dosiahli 40. gól, Carapkin ním zvyšoval na 40:18 a Tatran napokon postúpil do svojho 17-teho finále v rade po konečnom 25-gólovom víťazstve (44:19), keď v celej semifinálovej sérii triumfoval 3:0.

Hlasy po zápase

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Blahoželám mužstvu k víťazstvu a postupu do finále. Potvrdili sme, že sme kvalitnejšie mužstvo dominantným spôsobom. Veci, ktoré sme si hovorili v Nových Zámkoch, sme zlepšili. Opäť sa vyskytlo aj pár chybičiek, na ktorých teraz budeme mať dostatočný čas pracovať, keďže nás čaká znovu dlhšia pauza, ktorú využijeme na blok kondičnej prípravy. Teší ma, že sme dali priestor všetkým hráčom a vyskúšali si veci, ktoré počas vyrovnanejších zápasov nemáme šancu skúšať. Povinný krok je zvládnutý a už sa sústredíme na finále, v ktorom nám je jedno s kým budeme hrať.“

Lukáš Urban, spojka Tatrana: „Som rád, že sme naplnili úlohu favorita a jednoznačne vo všetkých troch zápasoch vyhrali. Teraz si už iba počkáme, s kým budeme hrať vo finále. Aj keď nám to je v podstate jedno, my sa musíme sústrediť na seba, pripraviť sa, načo máme teraz dosť času a zopakovať hladkú jazdu zo semifinále aj vo finále. To bude naša priorita.“

Oliver Rábek, spojka Tatrana: „Snažili sme sa hrať čo najlepšie. V poslednom zápase sme mali nejaké problémy v obrane. To sme sa skúšali napraviť, čo sa nám aj podarilo. V prvom polčase sme dostali iba 8 gólov a vyhrali napokon o 25 gólov. Dokázali sme udržať tempo celý zápas. V druhom polčase zvykneme mať nejakých hluchých desať minút, ktorým sme sa teraz vyhli, čo ma teší.“

Titouan Afanou Gatine, spojka Tatrana: „Vyhrali sme sériu 3:0, takže môžeme byť spokojní. Dnes nám všetko klapalo. Obrana, aj kvalitný útok sa podieľali na víťazstve. Teraz sa už musíme pripravovať na finále. Je dôležité ostať koncentrovaní a pokračovať aj vo finále v podobných výkonoch.“

SHE – 3. semifinále: Tatran Prešov – Štart Nové Zámky 44:19 (23:8)

  • Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Cvitkovič 1 – Rábek 8/1, Djerič 2, Hrstka 4, Lapajne 1, Rečičár, Kríž 1, Urban 6, Číp 6, Vučko 3, Straňovský 2, Butorac 1, Carapkin 5 , Afanou-Gatine 4.
  • Najviac gólov súpera: Tilandy 5, Tschur 3, Molnár 3/3
  • 7-metrové hody: 1/1 – 7/4
  • vylúčenia: 5:8
  • Priebeh: 3:0, 3:2, 7:3, 17:3, 21:5, 22:8, 27:9, 30:10, 35:15, 40:18

A vo fotogalérii si pozrite aj zábery z predmetného zápasu, ktorý znamenal postup do finále.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Takto sa rodil postup: Prešovskí hádzanári postúpili do 17. finále v rade
5
Galéria
Zdroj: Viktor Zamborský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM