Šport

Posledný zápas prešovských futsalistov v roku 2015: Rozlúčili sa gólovými hodmi, Bratislave nadelili sedmičku

Prešovskí futsalisti mali v súboji tabuľkových susedov navrch. Bratislavčanom nadelili v gólových hodoch hneď sedem zásahov. S rokom 2015 sa tak rozlúčili víťazstvom.

Ilustračný obrázok k článku Posledný zápas prešovských futsalistov v roku 2015: Rozlúčili sa gólovými hodmi, Bratislave nadelili sedmičku
Zdroj: Dnes24.sk

Pred stretnutím spustil FK Prešov v spolupráci s Červeným krížom dokonca aj projekt, ktorého cieľom je pomôcť autistickým deťom. Zakúpením guličky mohli pomôcť aj diváci.

Otvárací gól až v 11. minúte

V úvodnej desaťminútovke oba tímy pozorne bránili a nedovoľovali sa presadiť útočníkom ani na jednej strane. Do šancí sa za domácich dostali Krempaský, ktorý hlavičkoval tesne vedľa, neuspela ani strela hosťujúceho Janoška. Otvárací gól prišiel až v 11. minúte, cez obranu hostí sa dostal Serbin a svojou strelou prekonal brankára FTVŠ.

Po inkasovanom góle hostia začali viac útočiť, presadiť sa im však nedarilo. Domáci hrali pozorne v obrane a hrozili aj vpredu. Minútu pred koncom prvého dejstva mali Prešovčania výhodu priameho kopu. K lopte sa postavil Matúš Mihok a prízemnou strelou zvýšil na 2:0. Bratislavčanom sa napokon predsa len podarilo skórovať, v posledných sekundách prvej časti hry znížili stav na 1:2.

Prešovský brankár zlikvidoval pokutový kop

Hostia na svoj presný zásah nadviazali hneď na začiatku druhého polčasu. O vyrovnávajúci gól sa postaral Janoško a začínalo sa od znova. Prešovčania dali svojmu súperovi nádej na zvrat a inkasovaný gól ich akoby utlmil. V 26. minúte však pridali hneď dva góly. Najprv sa medzi obrancami hostí presadil Serbin, po ňom pridal presný zásah aj Harčár. O minútu neskôr sa ale bratislavským futsalistom podarilo znížiť na 3:4 zásluhou Štefaňáka. V ďalších minútach boli častejšie pri lopte zelenobieli. Svoju prevahu potvrdili ďalšími dvomi rýchlymi gólmi.

Najprv Harčár po prihrávke z boku od Serbina dal piaty gól Prešova, presne o minútu neskôr trafil na dvakrát Beliš. Tri minúty pred koncom duelu mali bratislavskí hráči v zápase výhodu pokutového kopu, Balunovu strelu Kapraľ zlikvidoval. Vysokoškoláci z Bratislavy skúšali v závere aj hru bez brankára. V zápase sa strelecky darilo Serbinovi. Svoj hetrik skompletizoval presným zásahom do opustenej bránky, ktorým uzavrel gólový účet stretnutia. Prešovčania sa s rokom 2015 rozlúčili víťazstvom 7:3.

V novom roku robiť divákom radosť

Matej Balun (FTVŠ UK Bratislava): „Domácim gratulujem k výhre. Proti bývalým spoluhráčom sa mi veľmi dobre, pretože sa proti nim viem vyhecovať. Mrzia nás nepremenené šance, súper vyťažil z minima maximum. Stretnutie sme dokázali vyrovnať, ale po chybách sme sa dostali do nevýhody. Skúsili sme aj power play, ani to nám nevyšlo. Vonku nepremieňame šance, ťažko dávame góly, a preto prichádzame o body.“

Peter Serbin (FK Prešov): „Nehrali sme to, na čo sme zvyknutí, zapli sme až po zmene strán. Mrzí nás, že sme súperovi dovolili vyrovnať. Potom sme ale zápas opäť ovládli, pridali sme góly a súpera sme už do väčších šancí nepúšťali. Ja som tu na to, aby som strieľal góly. Chlapci ma hľadajú a pomáhajú mi, ja im to oplácam v podobe presných zásahov. V prvej fáze základnej časti sme sa ťažšie rozbiehali, ale postupne sme sa dostali na správnu vlnu. V novom roku chceme robiť prešovským divákom radosť a pokúsiť sa vyhrávať zápasy.“

FK Prešov – FTVŠ UK Bratislava 7:3 (2:1)

  • Góly: Serbin 3, Harčár 2, Beliš, Mihok – Križan, Štefaňák, Janoško,
  • ŽK: Harčár, Krepaský – Maglen, Horňák, Janoško, Kojnok.
  • 300 divákov

Môže vás zaujímať:

Dobrá správa pre Prešovčanov počas sviatkov: Budeme mať možnosť korčuľovať sa na zimnom štadióne oveľa častejšie!

Dostali skvelý nápad a výsledok stojí za to: Prešovským hokejistom dali na prilby kamery, tie zábery treba vidieť

Posila prešovských hokejistov príjemne prekvapila: Oliver Jokeľ dal v troch zápasoch 7 gólov a pridal 3 asistencie!

foto: Viktor Zamborský

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM