Ľubomír Hudačko Samospráva

Poslaneckí kandidáti v Prešove a ich zaujímavé povolania: Do boja idú vodiči MHD aj letecký inžinier

Dvestotrinásť rôznych kandidátov, pestrá škála všakovakých povolaní. Pozreli sme sa bližšie na to, v akých rôznych oblastiach pracujú uchádzači o miesto poslanca v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Poslaneckí kandidáti v Prešove a ich zaujímavé povolania: Do boja idú vodiči MHD aj letecký inžinier
Zdroj: Webnoviny.sk

Naposledy sme si vzali na mušku vek prešovských kandidátov na poslanca teraz je na rade ich profesia.

Pri pohľade na zoznam dvestotrinástich uchádzačov o tento post môžeme vidieť naozaj pestrú škálu profesií. Niektoré sa samozrejme aj opakujú. Najčastejšie sa objavuje povolanie manažér – do volieb v meste ide až 23 zástupcov práve tejto profesie.

K rozšíreným povolaniam patrí i učiteľ. V Prešove o hlasy voličov sa uchádza celkovo až 15 pedagógov. Pätnásti kandidáti sa uchádzajú o poslanecký flek s titulom doktora medicíny – lekár (10), chirurg (2), primár (2) alebo kardiológ (1). Do boja ide aj dvanásť podnikateľov, dvaja grafici či štyria študenti. Našli sa aj štyria vodiči MHD a Štefan Szidor v šiestom volebnom obvode zastáva post leteckého inžiniera.

Poďme sa ale pozrieť na tie netradičnejšie povolania a profesie. Asi najzaujímavejšia je práca Ľuboša Durkáča vo volebnom obvode číslo 6. Jeho profesia je kartonážnik. V šiestom volebnom obvode nás ešte zaujal Marián Kohut, ktorý je dopravný inžinier. Nevšednú robotu má i Katarína Šoltésová, ktorá je technik laboratórnej medicíny. Zuzana Tkáčová vykonáva prácu zdravotnej sestry.

Kompletný zoznam kandidátov nájdete TU.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM