Ľubomír Hudačko Samospráva

Rozdiel medzi najmladším a najstarším je značný: Toto sú vekoví rekordéri medzi kandidátmi v Prešove

Medzi jednotlivými kandidátmi na poslancov mestského parlamentu v Prešove sú poriadne veľké vekové rozdiely. Pozreli sme sa na to, kto je najmladší a kto naopak ten najstarší kandidát v tohtoročných komunálnych voľbách. Vekový rozdiel medzi nimi je naozaj značný.

Ilustračný obrázok k článku Rozdiel medzi najmladším a najstarším je značný: Toto sú vekoví rekordéri medzi kandidátmi v Prešove
Zdroj: Dnes24.sk

Tieto voľby v našom meste kandiduje viacero mladých ľudí. Úplne najmladším je len 20-ročný Juraj Macek, kandidujúci vo volebnom obvode číslo 2.

Tohtoročné komunálne voľby pritiahli aj mladú krv. V rozmedzí 20 až 26 rokov kandiduje 7 ľudí. Pod tridsať rokov je to až 23 kandidátov. A ako je to z opačnej strany? Kto je najstarší?

Tu vyhráva 71-ročný kandidát Ján Čižmár vo volebnom obvode číslo 3, no 71 rokov oslávil už aj Vasiľ Janko (obvod číslo 7). Medzi najmladším Jurajom Macekom (20) a nimi dvomi je až 51-ročný vekový rozdiel! V celom zozname uchádzačov o poslanecké fleky teda nájdeme dokopy až 24 ľudí nad 60 rokov.

Kompletný zoznam kandidátov si môžete pozrieť TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM