Ľubomír Hudačko Správy

Poslanci dali futbalovému štadiónu zelenú: Mesto ho postaví spolu so župou, pozrite si jeho VIZUALIZÁCIU

Zelená pre zelenú plochu. Futbalový štadión Tatrana Prešov bude mať nové kontúry, o čom rozhodli poslanci na mimoriadnom zastupiteľstve. Mesto ho postaví spoločne s Prešovským samosprávnym krajom, pozrite si jeho vizualizáciu.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci dali futbalovému štadiónu zelenú: Mesto ho postaví spolu so župou, pozrite si jeho VIZUALIZÁCIU
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Po pondelkovom mimoriadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva mesta Prešov je jasné, že futbalisti sa majú na čo tešiť. Výstavbe štadióna Tatrana dali poslanci zelenú.

Mesto vloží 1 085 000 eur

„Dôležité je, že sa poslanci zhodli a výstavba futbalového štadióna dostala nový impulz,“ uviedla primátorka Andrea Turčanová.

Výsledkom rokovania je teda uznesenie, že mesto Prešov sa zapojí do tohto projektu, ktorého financovanie schválila Vláda SR. Mesto do projektu vloží financie vo výške 1 085 000 eur, za podmienok, že rovnakú finančnú spoluúčasť bude mať Prešovský samosprávny kraj, a že finančná spoluúčasť Slovenského futbalového zväzu bude vo výške 2 400 000 eur. Vklad mesta bude určený na výkup nehnuteľnosti o výmere 9 499 m2 v lokalite súčasného futbalového štadióna za 60 eur/m2, pričom zvyšná časť finančných prostriedkov je určená pre rekonštrukciu, modernizáciu a výstavbu futbalového štadióna.

Poslanci tiež zrušili dve uznesenia z minulých rokov, kde mesto podmieňovalo svoju spoluúčasť na projekte predajom budovy v IPZ Záborské. MsZ zároveň splnomocnilo primátorku mesta Prešov na rokovanie súvisiace s výstavbou futbalového štadióna a uzatvorenie Zmluvy o spolupráci pri realizácii rekonštrukcie, modernizácie a výstavby futbalového štadióna v Prešove so SFZ a PSK. Mestské zastupiteľstvo zároveň zobralo na vedomie, že mesto Prešov spolu s PSK založia obchodnú spoločnosť, ktorá prevezme práva a povinnosti zo zmluvného vzťahu založeného so SFZ.

Proti nebol nikto

Za uznesenie zahlasovali takmer všetci poslanci, pričom iba jeden sa hlasovania zdržal a nikto nebol proti. "To, že mesto vstupuje do spolupráce pri výstavbe futbalového štadióna s Prešovským samosprávnym krajom je dobré, lebo je to pre nás určite stabilnejší partner ako súkromná sféra ,“ pripomenula primátorka a dodala, že vzťahy vo vytvorenej obchodnej spoločnosti budú závislé od výšky investície, ktorú obaja partneri do projektu vložia: „Tým, že mesto bude vkladať aj pozemky, ktoré už vlastní, malo by mať väčší podiel.“

Mesto podľa primátorky v tejto etape neuvažuje o tom, že štadión bude aj prevádzkovať. „Prvý krok je urobený, budeme čakať za rozhodnutím SFZ. Túto variantu realizácie projektu akceptujeme,“ skonštatoval Marek Trávniček, člen predstavenstva a generálny manažér 1. FC Tatran Prešov. „Obe uznesenia budú podpísané a zaslané Slovenskému futbalovému zväzu ešte dnes,“ dodala primátorka.

Môže vás zaujímať:

Zrekonštruovaná pýcha Prešova čelila nátresku, aký sa len tak nevidí: Na Solivar zamierili tisícky ľudí!

Dedinka pri Prešove so zvláštnym čarom: Nemajú obchod ani hostinec, turistov ale prilákať vedia

Poslanci schválili rekonštrukciu futbalového štadióna: S týmito podmienkami do toho Prešov pôjde!

titulné foto: ilustračné

Futbalový štadión Tatrana Prešov? Takto by mal vyzerať
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM