Ľubomír Hudačko Iné športy

Posila v Prešove skončila skôr, ako začala: Mlakar sa u hádzanárov nezastavil ani na 2 mesiace

Hádzanári Tatrana Prešov utrpeli nezvykle tretiu prehru za sebou. Pri sobotňajšom neúspechu v zápase skupinovej fázy Pohára EHF mužov proti maďarskému Picku Szeged (29:31) už nebol Matjaž Mlakar. Slovinský pivot chýbal vo víkendovom vystúpení v zostave Šarišanov a neobjaví sa už vôbec.

Ilustračný obrázok k článku Posila v Prešove skončila skôr, ako začala: Mlakar sa u hádzanárov nezastavil ani na 2 mesiace
Zdroj: TASR

Tridsaťdvaročný pivot Matjaž Mlakar, ktorý počas svojej kariéry hrával za RK Sevnica, Gorenje Velenje, Celje Pivovarna Laško, Cimos Koper a RK Maribor Branik, sa v Prešove objavil začiatkom januára a následne podpísal s úradujúcim šampiónom SR jedenapolročný kontrakt. Jeho pôsobenie v Tatrane sa skončilo po jeden a pol mesiaci.

„Dohodli sme sa s ním na predčasnom rozviazaní hráčskej zmluvy k 21. 2. 2014. Pred príchodom sme nemali čas ho poriadne odskúšať. Mali sme zranených oboch pivotov Andreja Petra a Damiana Krzysztofika, tak sa to zbehlo narýchlo. Ukázalo sa však, že Mlakar k nám prišiel nepripravený. Precenil svoje možnosti vo vzťahu k Tatranu Prešov. Mal problémy s nohou i s kondíciou. Jednoducho, nebol to hráč hodný toho, aby si obliekal dres prešovského Tatrana. Na rozchode sme sa však dohodli korektne. Dokonca sme prestupové náležitosti urýchlili tak, aby si stihol nájsť ešte nejaký klub v slovinskej lige,“ uviedol k Mlakarovmu odchodu majiteľ prešovského klubu Miloslav Chmeliar.

Ten na margo troch prehier v rade poznamenal: „Aj pre mňa je to určite sklamanie. Na druhej strane treba rešpektovať kvalitu súperov, ktorí stáli proti nám,“ dodal. Včera však Prešov už svoj duel v derby nadstavby A-skupiny v Košiciach vyhral 33:27.

Zdroj: webnoviny, sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM