Správy

Ponuky bezplatnej prepravy, dezinfekcie či stanov: V Prešove sú ľudia opäť súdržní

Počas prvej vlny ľudia šili pre najzraniteľnejších rúška, nakupovali lieky a potraviny pre seniorov. A aj tentoraz sa v Prešove vo veľkom pomáha.

Ilustračný obrázok k článku Ponuky bezplatnej prepravy, dezinfekcie či stanov: V Prešove sú ľudia opäť súdržní
Zdroj: Facebook - Andrea Turčanová

Aj v Prešove sa vo veľkom chystá celoploľné testovanie, k čomu je potrebná trpezlivosť a najmä súdržnosť. Mnohí sa počas uplynulého víkendu prihlásili v meste ako dobrovoľníci, čo je dobrá správa.

A ľudia prejavujú súdržnosť aj v ďalších odvetviach, o čom informovala prešovská primátorka Andrea Turčanová na sociálnej sieti.

Z vlastnej iniciatívy

„Dostala som list od prepravnej spoločnosti, že lekári, sestry, ale aj ďalší zdravotnícki pracovníci z nemocnice, zdravotníckych zariadení a laboratórií môžu bezplatne využívať prepravu do práce a pri ďalších nutných cestách po meste,“ uviedla primátorka pre svojich fanúšikov potešujúce informácie, že ľudia si opäť vo veľkom pomáhajú.

Okrem toho iná známa spoločnosť darovala mestu podľa slov primátorky stany, kompletné ochranné pomôcky aj dezinfekciu. Pracovníci z ďalšej známej firmy pre zmenu doručili postrekovacie prístroje a dezinfekciu na ruky.

„Množstvo malých a veľkých firiem aj jednotlivcov z vlastnej iniciatívy pomáha s cieľom čo najlepšie zvládnuť toto neľahké obdobie, ktoré dlhodobo ukazuje, ako vieme pevne držať spolu. Zo srdca v mene všetkých Prešovčanov ďakujem. Spoločne to zvládneme,“ doplnila primátorka na sociálnej sieti.

A v priloženej fotogalérii nájdete presný zoznam všetkých odberných miest na chystané celoplošné testovanie v Prešove.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Obrazom: Zoznam odberných miest v Prešove
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM