Rôzne

Pomoc od učiteľov a študentov prešovského gymnázia: Pre nemocnicu získali peniaze

Pedagógovia a študenti prešovského Gymnázia na Konštantínovej ulici zorganizovali 6. ročník Vianočného jarmoku. A získali peknú sumu pre nemocnicu.

Ilustračný obrázok k článku Pomoc od učiteľov a študentov prešovského gymnázia: Pre nemocnicu získali peniaze
6
Galéria

V dňoch 19. a 20. decembra 2018 predajom ručne vyrobených výrobkov na spomínanom Vianočnom jarmoku získali 1100 eur. Suma je určená pacientom oddelenia klinickej onkológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove a budú z nej zakúpené zdravotnícke pomôcky. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková.

Najvyššia suma

Uvedená suma je výťažkom z predaja vlastných handmade výrobkov ako ikebán, sviečok, vianočných ozdôb, svietnikov, výrobkov z dreva a podobne. Charitatívnu zbierku mali pod organizačným patronátom pedagogičky gymnázia Stanislava Martonová a Klára Tomášová.

„Šiesty ročník Vianočného jarmoku nášho gymnázia nás príjemne prekvapil, keďže sa nám podarilo vyzbierať doteraz najvyššiu sumu. Ďakujeme všetkým, ktorí sa do jarmoku zapojili, či už výrobou produktov, alebo ich kúpou, špeciálne našim najaktívnejším študentom z V. AB bilingválneho gymnázia,“ uviedla Martonová.

Študenti a pedagógovia sa v uplynulý piatok stretli s námestníkom LPS pre nechirurgické odbory Marekom Paľom a prezreli si oddelenie klinickej onkológie, kde ich privítala primárka Valéria Tkáčová spolu s vedúcou sestrou Máriou Majurskou.

Už 4400 eur

"Veľmi pekne ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k vyzbieraniu tejto peknej sumy. Je to veľký počin, ktorý si vyžaduje cit, lebo takejto veci sú schopní len ľudia s citom a empatiou k chorým. Aj vami vyzbierané peniažky pomôžu skvalitniť naše služby,“ poďakovala pedagógom a študentom primárka.

Oddelenie klinickej onkológie FNsP J. A. Reimana poskytuje komplexnú zdravotnú starostlivosť pre onkologických pacientov Prešovského kraja. Vykonáva diagnostiku onkologických ochorení, aplikuje chemoterapiu, imunoterapiu, hormonálnu liečbu a zabezpečuje podpornú a paliatívnu starostlivosť pre onkologických pacientov. Za šesť rokov existencie Vianočného jarmoku prispeli študenti a pedagógovia na oddelenie klinickej onkológie sumou 4400 eur, za ktorú boli nakúpené pomôcky pre pacientov.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Z jarmoku vyťažili pomoc: Gymnázium pre prešovský špitál záskalo vyše 1000 eur
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM