Správy

Policajti kontrolovali v Prešove podozrivý kamión: Skrývali sa v ňom migranti

V nákladnom aute odhalila polícia tínedžerov z Afganistanu.

Ilustračný obrázok k článku Policajti kontrolovali v Prešove podozrivý kamión: Skrývali sa v ňom migranti
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Polícia v Prešove na Jurkovičovej ulici vo štvrtok (26. 11.) preverovala nákladné vozidlo, ktoré viedol Bulhar. Pri kontrole zistili, že sa v kamióne ukrývajú tínedžeri z Afganistanu.

Ako informovala polícia na sociálnej sieti, keďže uviedli dátumy narodenia maloletých osôb, odviezli ich na lekárske vyšetrenie kostného veku. „Na základe odborného vyjadrenia znaleckého posudku sme zistili, že dvaja majú viac ako 19 rokov a jeden menej ako 17. Oboch plnoletých sme preverili v informačných systémoch s pozitívnym výsledkom v systéme EURODAC, čo znamená, že sú žiadateľmi o azyl v inom členskom štáte,“ uvádza polícia s tým, že v jednom prípade ide o Rumunsko a v druhom o Bulharsko.

Polícia preto začala konanie vo veci zaistenia na účel zabezpečenia prípravy alebo výkonu prevozu podľa Dublinského nariadenia. Cudzinci budú po vydaní rozhodnutia o zaistení eskortovaní do Sečoviec. „Maloletému cudzincovi bol ustanovený opatrovník z úradu práce sociálnych vecí a rodiny,“ dodáva polícia. Po vykonaní potrebných úkonov si ho prevezmú pracovníci detského domova Dlaň v Medzilaborciach.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM