Správy

Havkáči na východe si zažili svoje: Niekto sa ich zbavil nehumánnym spôsobom!

Roztomilé šteniatka niekto podľa polície zanechal v škatuli, čo si všimol miestny chlapec. Zachránil im tak život, inak by totiž v chladnom počasí umrzli.

Ilustračný obrázok k článku Havkáči na východe si zažili svoje: Niekto sa ich zbavil nehumánnym spôsobom!
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Prešovský kraj

Policajti boli v noci vyslaní do obce Chemľnica, v okrese Stará Ľubovňa. Tamojší chlapec (14) si pred domom všimol škatuľu, v ktorej sa nachádzali štyri asi dvojmesačné šteniatka. Podľa svedkov škatuľu niekto na mieste vyložil z vozidla a odišiel preč.

Našli im domov

„Policajti sa rozhodli šteniatok dočasne na noc ujať, umiestnili ich do vyhrievaného priestoru, striedali sa pri nich a poskytli im stravu,“ uviedla prešovská krajská polícia na sociálnej sieti.

Tam sa však pomoc neskončila. Aj krátka chvíľa s týmito rozkošnými stvoreniami stačila na to, aby padli vážne rozhodnutia.

„Nasledujúci deň sa policajti obvodného oddelenia totiž vziať si ich a našli im tak nový domov. Polícia preveruje informácie, ktoré by mohli viesť k ich majiteľovi, ktorý sa ich takýmto nehumánnym spôsobom zbavil. Nebyť všímavého chlapca, ktorý sa nestránil zavolať policajtov, šteniatka by do rána umrzli,“ dodali na záver muži zákona.

ŠTENIATKAM IŠLO O ŽIVOT: POLICAJTI ICH ZACHRÁNILI A ZOBRALI SI ICH DOMOV🐕👮 Policajti Jakub Dronzek a Patrik Selep boli...

Posted by Polícia SR - Prešovský kraj on Tuesday, November 24, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM