Hádzaná

Pohodlná výhra a jasný postup do štvrťfinále: Tatranu pomohla aj posila z Brazílie

Hádzanári si zahrajú štvrťfinále play-off SEHA Gazprom ligy! Podarilo sa to aj vďaka úspešnej odvete so Spartakom Moskva.

Ilustračný obrázok k článku Pohodlná výhra a jasný postup do štvrťfinále: Tatranu pomohla aj posila z Brazílie
Zdroj: Viktor Zamborský

Postup potvrdili domácim víťazstvom nad Spartakom Moskva 32:22 (16:11) a v súčte s prvým zápasom postúpili s 18-gólovým rozdielom. Vo štvrťfinále Tatran v marci čaká chorvátsky PPD Záhreb.

Najlepším strelcom Tatrana v zápase bol deväťgólový Oliver Rábek. Vo výbornom svetle sa uviedol novic v tíme – Brazílčan Pedro Pacheco, ktorý duel skončil so štyrmi gólmi a štyrmi prihrávkami. Nestarnúci Saša Radčenko pridal ďalších šesť asistencií.

Hlasy po zápase

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Mali sme pomalý štart, ale postupne sme sa zlepšovali. Napriek tomu, že Spartak prišiel s mladým tímom, predviedol dobrý výkon."

"Vždy zvýrazňujem kolektív pred jednotlivcami, ale som rád aj za taký výkon, aký predviedol Pacheco, ktorý s nami mal len pár tréningov, ale ukázal nádejnú budúcnosť a čo je najpodstatnejšie, veľkú bojovnosť. A to je presne to, čo vyžadujem od celého tímu.“

Pedro Pacheco, spojka Tatrana: „Myslím si, že som do tímu zapadol dobre. Veľmi milo ma prekvapili fanúšikovia, ktorí prišli do haly a vytvorili dobrú atmosféru. So svojim výkonom som spokojný, ale vždy to môže byť lepšie. Priestor na zlepšovanie tam určite je.“

Alexander Radčenko, spojka Tatrana: „Naposledy som v SEHA lige hral tuším možno pred piatimi rokmi. Cítil som sa ale dobre, bavilo ma to, aj keď dva tréningy, ktoré som absolvoval som na tele pocítil."

"Ale prekusol som to a išlo to. Myslím si, že zápas sa páčil aj divákom, ponúkol pekný akcie a celkove družstvo sa ukázala v dobrom svetle. Aj nováčik v tíme Pedro sa veľmi dobre zapojil do hry a vyzerá, že to je šikovná stredná spojka.“

Najbližší zápas čaká na Tatran o týždeň – v sobotu 15. februára, keď v úvodnom nadstavbovom kole Slovnaft handball extraligy privítame v domácej Tatran handball aréne od 18. hodiny tradičného rivala z Považskej Bystrice.

SEHA – 2. zápas 1/8 finále: Tatran Prešov – Spartak Moskva (Rus.) 32:22 (16:11)

  • Zostava a góly Tatrana: Cvitkovič, Čupryna – Rábek 9/2, Lapajne, Magdolen, Rečičár 2, Pacecho 4, Radčenko, Hozman 2, Vučko 5, Straňovský 4, Fodorean 2, Kravčák, Michalka 1, Fech 1, Carapkin 2.
  • Najviac gólov súpera: Vojniuš 5/3, Borisov 4
  • 7-metrové hody: 4/2 – 3/3
  • vylúčenia: 6:3.
  • priebeh: 0:2, 3:3, 7:5, 11:6, 11: 9, 16:10, 16:13, 19:13, 25:15, 29:16, 30:19, 31:22

A v obrazoch si pozrite aj momentky z prekvapenia pre legendárneho trénera v Prešove. Kliknite si fotogalériu.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Obrazom: Legendárneho trénera v Prešove prekvapili bývalé hráčky
23
Galéria
Zdroj: Dušan Guman
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM