Kultúra

Podujatia v Prešove? Nechajte si poradiť, kde určite netreba chýbať

Podujatia v našom meste počas tohto týždňa? Nechajte si poradiť, na ktorých určite netreba chýbať. Tu sú naše tipy...

Ilustračný obrázok k článku Podujatia v Prešove? Nechajte si poradiť, kde určite netreba chýbať
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Silné reči

20. novembra 19:00 v PKO

Známe tváre z telky, neznáme historky z ich životov a najlepšia stand-up comedy show. Zostava: Michael SZatmary, Simona, Marián Psár, Matej Makovický.

Večer ruskej romance

21. novembra 18:00 vo Viole

Tenorista Igor Kucer a jeho výber z ruskej vokálnej tvorby.

Slovensko spievaj 2018

21. novembra 19:00 v PKO

Koncert akademických speváckych zborov. Rok 2018 bol Úniou speváckych zborov Slovenska vyhlásený za Rok zborového spevu. Pri tejto príležitosti sa uskutoční práve v meste Prešov – meste s najpestrejším vysokoškolským zborovým dianím, koncert východoslovenských akademických speváckych zborov, ktoré budú prezentovať zborovú tvorbu.

O dvoch generáloch

21. novembra 19:00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Postavy tejto inscenácie prekračujú pomyselnú čiaru medzi skutočnosťou a výmyslom. A to spôsobom nanajvýš lákavým: nadnesenou fantáziou. Vánkom výmyslu, nonšalantného nonsensu, ironickej imaginácie, nežného nadhľadu. Hravosťou hry, lyrizmom atmosféry, komikou nechcenej bizarnosti.

Zuzana Smatanová – Echo tour

21. novembra 19:00 v Kine Scala

Zuzana Smatanová, ako stálica popovej scény, vyráža pri príležitosti 15 rokov pôsobenia na hudobnej scéne na dlho očakávané turné po slovenských mestách.

Karin Sarkisjan

22. novembra 18:00 vo Viole

Speváčka Karin Sarkisjan a jej hostia, hudobníci z Kaschauer Klezmer Band, nás vovedú do piesní a nápevov tohto židovského, mysticky ladeného hnutia v rámci ortodoxného judaizmu, ktorého korene siahajú do 18. storočia.

Divadlo Bolka Polívky – Šašek a syn

22. novembra 19:00 v PKO

Životom prežitý kráľ šašov je poverený prevýchovou mladého šľachtica v šaša. Novic je pod jeho vedením a za asistencie jeho kumpánov – podrobený lekciám, pri ktorých postupne nachádza svoje šaškovské já. Postupne prídu k rituálu, pri ktorom sa zrodí nový šašo.

BB Country

23. novembra 19:00 v Kine Scala

Prešovská country skupina BB country pokrstí svoje druhé CD, na ktorom vystúpia krstní rodičia Mloci a Šarišanci.

1. Narodeniny Eperie

24. novembra 10:00 v Eperii

Rozprávkový Zahrajko zo Spievankova, živelný domáci folklórny súbor Šarišanček, Emma Drobná, Dara Rolins – to všetko v sprievode moderátora Sajfu.

Funny Balls show

24. novembra 16:00 v Kine Scala

Rozprávková krajina Balónsko je zázračná krajina, v ktorej sa môže za niekoľko sekúnd zdvihnúť nálada každému dieťatku vo veku od jedného do 101 rokov. Pozvaní sú všetci, kto má rád zábavu a zázraky na uletenú balónovú hudobno-interaktívnu show Funny Balls Show.

A čo ja, láska?

25. novembra 18:00 v Kine Scala

Na zemi kufre a v tvári odhodlanie ženy, ktorá nemá v úmysle opustiť domov jedného zabehnutého manželského páru žijúceho v klasickom stereotype. Odkiaľ sa vzala, kto to je a prečo tie kufre v obývačke ostávajú, je záhadou. Hrajú: Marta Sládečková, Zuzana Porubjaková a Martin Mňahončák.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM