Kultúra

Podujatia tohto víkendu v našom meste a okolí: Čo radíme zažiť?

Aké podujatia aktuálneho víkendu radíme zažiť v našom meste a okolí? Pozrite si to pekne v jednej kocke.

Ilustračný obrázok k článku Podujatia tohto víkendu v našom meste a okolí: Čo radíme zažiť?
Foto: Lucia Lauková / Zdroj: Dnes24.sk

Smejko a Tanculienka

8. júna 10.00 v Kine Scala

Premôže Smejko veľkú špinu Fúľu Bakanú? Kto je to Obor Tatroš? Pôjdeme s Klbkom do sveta, zahráme si Človeče nehnevaj sa, uhasíme oheň s pesničkou Bim bam bom, zahráte sa aj na Slepú babu.

Zlatá svadba – derniéra

8. júna 19.00 v DJZ

Folklórny súbor Šarišan týmto programom oslávil 50 rokov svojho života, v ktorom je ukrytých množstvo príbehov, zážitkov, osudov. Je to spleť nesmierneho množstva emócií, citov, energie, ktorú do spoločnej práce vkladali jeho členovia.

Dni mesta Prešov – záver

8. júna do 23.00 na Hlavnej

V posledný deň podujatia nás čaká napríklad unikátna verzia najslávnejšej Shakespearovej drámy spracovaná do komediálnej podoby v podaní Túlavého divadla z Bratislavy a aj štylizované divadelné predstavenie k 720.výročiu udelenia mestských výsad Prešovu spojené so sprievodom mestom.

Objavovanie Prešova

9. júna 14.00 pred MIC

Toto poduajtie patrí už k tradičným a obľúbeným podujatiam, ktoré každý mesiac láka nielen zvedavých Prešovčanov, ale aj návštevníkov mesta a je určené všetkým vekovým kategóriám. Jeho cieľom je oboznámiť širokú verejnosť s historickými aj súčasnými zaujímavosťami mesta i jeho blízkeho okolia. Téma: Slovenská republika rád – mýty a fakty.

Pro musica Nostra Sarossiensi

9. júna 18.00 vo Fričovciach

Program festivalu ponúka dramaturgiu zostavenú z diel významných slovenských i svetových skladateľov. Interpretmi jednotlivých koncertov sú výrazné osobnosti slovenského a zahraničného interpretačného umenia. Vo Fričovciach vystúpia Dalibor Karvay a Daniel Buranovský.

A v obrazoch si pozrite zábery z odovzdávania verejných ocenení mesta Prešov.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

V Prešove sa konalo slávnostné zastupiteľstvo: Odovzdali na ňom ocenenia, FOTO
15
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM