Správy

Podporili ju všetci poslanci: Novou riaditeľkou PKO v Prešove je Barbora Rusiňáková

Do funkcie riaditeľky, ktorej sa ujme 1. apríla, ju na stredajšom rokovaní zastupiteľstva menovali mestskí poslanci. Podporilo ju všetkých 26 poslancov.

Ilustračný obrázok k článku Podporili ju všetci poslanci: Novou riaditeľkou PKO v Prešove je Barbora Rusiňáková
Zdroj: TASR/Maroš Černý

Park kultúry a oddychu (PKO) v Prešove povedie Barbora Rusiňáková.

Štyria uchádzači

Do výberového konania, ktoré sa uskutočnilo 18. marca, sa prihlásili štyria uchádzači. Jeden z nich nesplnil požadované kritériá.

Spomedzi troch uchádzačiek komisia odporučila primátorke Andrei Turčanovej navrhnúť mestskému zastupiteľstvu do funkcie riaditeľky PKO Rusiňákovú, ktorá získala päť platných hlasov.

Prvý cieľ

Ako povedala Rusiňáková, bude sa riadiť koncepciou rozvoja PKO, ktorú predložila aj do výberového konania. „Koncepcia sa skladá z takých piatich okruhov, či už je to komunita, sieťovanie, komunikácia, koordinácia spoluprác, nový kultúrny obsah, transparentnosť a rozhodne infraštruktúra. V rámci každého okruhu sú nastavené krátkodobé plány, ale aj dlhodobé vízie. Mojím prvým cieľom bude sadnúť si so zamestnancami, hovoriť o koncepcii, hľadať prieniky a postupne sa spoznávať,“ uviedla pre TASR Rusiňáková.

Situáciu v súvislosti s pandémiou ochorenia Covid-19, keď sa nekonajú kultúrne podujatia, vníma ako výhodu pre ňu i PKO, keďže nebudú pod tlakom od prvého dňa, čo sa týka realizácií podujatí.

Prínos pre PKO

„Verím tomu, že v lete bude možné urobiť nejaké menšie fyzické podujatia, aj nejaké konkrétne projekty. Zároveň vieme využívať online priestor, či už je to aj v kontexte nejakých projektov, ktoré sú zaužívané a typické pre PKO. Napríklad aj rôzne akceleračné programy a projekty tohto typu už sú dnes modelované na online priestor, čiže to by sme mali rozhodne využiť,“ doplnila Rusiňáková.

Ako povedala, jej cieľom nie je momentálne robiť akékoľvek personálne rozhodnutia.

„Ak však uvidím, že nám chýbajú nejaké odborné zručnosti, ktoré budeme potrebovať na rozvoj PKO, tak mám aj ja vo svojom okolí vytypovaných ľudí, ktorých vnímam, že ich prínos by mohol byť veľmi veľký pre PKO,“ dodala Rusiňáková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Politika v Prešove

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM