Správy

Perla prešovského poslanca počas zastupiteľstva: Poď, nech ťa rozbijem na šrot!

Tromfne Prešov Fekišovce? Niektorí mestskí poslanci sa totiž počas online rokovania nevyznamenali a poriadne perlili.

Ilustračný obrázok k článku Perla prešovského poslanca počas zastupiteľstva: Poď, nech ťa rozbijem na šrot!
Zdroj: Reprofoto: vafec

„Poď, Anderko, nech ťa rozbijem. Rozbijem na šrot!“ takto šokoval všetkých poslancov počas stredajšieho online rokovania prešovského mestského zastupiteľstva Rudolf Dupkala (nezávislý).

Primátorka: To hádam nebolo mne?

„Pán poslanec, to hádam nebolo adresované mne?“ ozvala sa mu na to hneď primátorka, ktorá to, tak ako všetci, jasne počula.

Nebolo to prvýkrát, čo si poslanec Dupkala zabudol vypnúť mikrofón.

„Keď vám niekto verejne povie, že vás rozbije na šrot, tak musím reagovať. Túto nekultúru kultúrnika už asi každý videl aj v priamom prenose počas rokovania VÚC-ky. OĽANO bolo vždy proti korupcii, preto ste ma neoslovili, či vás OĽANO podporí vo voľbe na hlavného kontrolóra. Oslovili ste všetky kluby vrátane vedenia mesta, preto ste nás neoslovili, lebo náš hlas určite nedostanete,“ reagoval na výzvu poslanec Martin Anderko (OĽANO), ktorý pripomenul podobný Dupkalov prešľap aj počas dávnejšieho rokovania prešovskej župy.

Rokovanie sa zvrhlo

„Mne nebude žiaden človek rozprávať o tom, ako sa mám správať, keď to robím pre ľudí. Vy ste ten, kto útočil na moju osobu. Starajte sa o ľudí a nie o seba a o svoju stranu,“ doplnil na margo odpovede Dupkala.

Rokovanie prešovských poslancov sa akosi zvrhlo aj v ďalších minútach. Neskôr sa totiž riešil aj alkohol. To už mali pre zmenu konflikt medzi sebou Martin Eštočák (nezávislý) a Miroslav Benko (nezávislý).

Ďalšie útoky

„To, čo stvára Miro Benko nemá obdoby. Mal by si s tým niečo robiť. Ak sa problémy s alkoholom neriešia, majú tendenciu narastať. Myslím si, že u Mira Benka to z mesiaca na mesiac narastá a maximálne to vyrušuje všetkých poslancov. Už nemôžem inak reagovať. To čo je toto?“ narážal Eštočák na vystupovanie poslanca Benka, ktorý dlho s reakciou takisto neotáľal.

„Dúfam, že sa ospravedlní. On ešte nič neurobil pre mesto. Vyprosím si takéto slova od mladého poslanca, ktorý robí pre mesto len zle a len kritizuje. Po­locigánsky nemôže na mňa útočiť, keď nemá žiadne dôkazy. Ale to je jeho vec, úbohosť,“ reagoval na jeho výčitky. Zvláštne výroky pripomenuli neslávne slávne zastupiteľstvo v obci Fekišovce. Alebo ho ešte aj tromfli?

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: reprofoto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM