Hádzaná

Pocta pre brankára Igora Čuprynu: Fanúšikovia ho zvolili za najlepšiho hráča mesiaca

Najlepším hráčom prešovských hádzanárov za mesiac december sa stal brankár Igor Čupryna. Rozhodli o tom fanúšikovia v hlasovaní na sociálnych sieťach.

Ilustračný obrázok k článku Pocta pre brankára Igora Čuprynu: Fanúšikovia ho zvolili za najlepšiho hráča mesiaca
5
Galéria
Zdroj: Viktor Zamborský

Pred prvým tohtoročným domácim zápasom SEHA ligy s Izvidačom Ljubuški si brankár Igor Čupryna prevzal z rúk manažérky cestovného partnera klubu Alexandry Malej Cenu pre najlepšieho hráča klubu za december.

Čupryna: Krásna chvíľa

Čupryna ocenením vyšperkoval svoje decembrové výkony, za ktoré získal aj nomináciu do zostavy BEST7 nadnárodnej SEHA Gazprom league a v hlasovaní fanúšikov sa stal aj najužitočnejším hráčom (MVP) tejto súťaže. Brankár s ukrajinskými koreňmi exceloval v decembrovom zápase SEHA ligy proti Steaue Bukurešť, kde predviedol 19 úspešných zákrokov. Ďalších 13 pridal pri tesnej prehre na pôde obhajcu titulu Vardaru Skopje.

„Vedel som, samozrejme, dopredu, že som toto ocenenie získal. Aj tak to bola pre mňa krásna chvíľa. Sú to pre mňa dôležité veci, ktoré hrejú dušu. Je to výborné. Som rád, že som dopomohol tímu v decembri k dobrým výsledkom a verím, že rovnako pomôžem aj v ďalších stretnutiach počas tejto sezóny,“ povedal Igor po zisku ocenenia. Ani to mu však nepomohlo, aby sa predstavil v samotnom zápase proti Izvidaču (29:22), keďže prednosť v bráne od začiatku dostal Mario Cvitkovič.

A ten svojim výkonom a 15-timi úspešnými zásahmi svoju brankársku dvojičku na palubovku napokon nepustil. Už o týždeň v SEHA lige Tatran privíta v ďalšom dôležitom súboji Železničar Niš. Ešte predtým, už v sobotu 16. februára o 18. hodine, však čaká na Tatran ďalší domáci zápas. Tentoraz v nadstavbe Slovnaft handball extraligy proti Piešťanom.

Čaká nás v aréne

„Bude to ďalší dôležitý zápas. Piešťany majú jeden z najskúsenejších tímov. Budú na nás isto pripravení na 120 percent a budú sa nás snažiť poraziť. My potrebujeme po stredajšom zápase rýchlo zregenerovať, uložiť si veci v hlave a prajem si, aby ten, kto má v sobotu voľno prišiel do haly a podržal nás. Čakáme vás v Tatran handball aréne,“ vyzval na záver fanúšikov prešovský brankár.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Tatran potvrdil úlohu favorita: Doma si v SEHA lige pripísal povinnú výhru
5
Galéria
Zdroj: Viktor Zamborský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM