Ľubomír Hudačko Rôzne

Píšťalky, spev a úsmevy: Maturanti v Prešove na seba strhli pozornosť, VIDEO

Študenti z ukrajinského gymnázia v Prešove vyrazili do ulíc a strhli na seba pozornosť. Počas ich pochodu mestom nechýbali píšťalky, spev či úsmevy.

Zdroj: Dnes24.sk

Mnohí im závidia, že život ešte len majú pred sebou. Ich samých čaká skúška dospelosti, na ktorú sa títo štvrtáci z ukrajinského gymnázia v Prešove, alebo ak chcete zo Spojenej školy T. Ševčenka s vyučovacím jazykom ukrajinským, naladili pochodom centrom nášho mesta. Ide pritom o jedinú školu na Slovensku s vyučovacím jazykom ukrajinským.

Nebol to však obyčajný študentský výjazd. Podobne, ako to zvyknú aj iní maturanti, i oni s tablom v rukách oznámili okoloidúcim, že končia jednu etapu ich života. Nechýbali úsmevy, spev, píšťalky a klobúky pre prípadné príspevky.

Zaužívaná maturantská tradícia, ako tomu býva zvykom, priniesla do nášho mesta oživenie, ale aj dobrú náladu, ktorá z maturantov vyžarovala. Aj týchto študentov už onedlho čaká samotná skúška dospelosti.

Nás zaujímalo, ako tieto chvíle prežíva zhovorčivý študent Vladyslav. „Volám sa Vlado, som z mesta Luhaňsk, čo je najvýchodnejšie mesto na Ukrajine. Prišiel som sem na Slovensko, veľmi sa mi tu páči, máme najlepšiu triedu a máme v nej najkrajšie dievčatá na Slovensku,“ povedal, čím si vyslúžil veľké ovácie od svojich spolužiačiek.

„Máme aj najmúdrejších chlapcov a prajem všetkým maturantom, aby nemali žiadne nervy a aby všetko v živote ľahko zvládli,“ uviedol pre náš portál.

A to, ako nami oslovení maturanti v Prešove s tablom brázdili centrum mesta si pozrite v priloženej fotogalérii a videu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Pozrite si to na FOTKÁCH: Takto sa prešovskí maturanti lúčili so školou
10
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM