Kultúra Kultúra

Pestrá ponuka podujatí v Prešove: Čo sa chystá počas dňa múzeí a galérií?

Medzinárodný deň múzeí a galérií, ktorý si svet pripomína 18. mája, prinesie do mesta pestrú ponuku podujatí. Diváci si môžu naplánovať návštevu múzeí a galérií na niekoľko dní. Krajské múzeum v Prešove pripravilo pre návštevníkov celodenný program.

Ilustračný obrázok k článku Pestrá ponuka podujatí v Prešove: Čo sa chystá počas dňa múzeí a galérií?
Zdroj: TASR

Medzinárodný deň múzeí si pripomíname od roku 1997. Ako informovala hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja Veronika Fitzeková, Krajské múzeum v Prešove pripravilo na stredu 18. mája pre návštevníkov celodenný program.

Začína sa už o 9. h hravou súťažou Poznaj mesto Prešov, ktorú múzeum pripravilo v spolupráci so Strednou odbornou školou podnikania. Pre školy je pripravené netradičné vyučovanie priamo v expozícii. Na popoludnie múzeum naplánovalo lektorované prehliadky expozícií pre verejnosť, ktoré ukončí o 17. h Čaj u Rákociho na tému (Ne)známi východniari.

V mestskej galérii Caraffova väznica v stredu 18. mája uvedú do života knihu Remeslo má zlaté dno. Jej autorky Beáta Balogová a Eva Hvizdová sa pokúsili o renesanciu tradičného remesla typického pre šarišský región. V publikácii dali priestor aj rozhovorom s východosloven­skými remeselníkmi. Súčasťou popoludnia bude aj prezentácia vybraných remeselníkov spojená s výstavou odevov s tradičnými ľudovými prvkami. Okrem toho sa chystá nejedna udalosť aj v Múzeu rusínskej kultúry a tiež prehliadka priestorov v zrekonštruovanom Sklade soli na Solivare. O tomto programe sa viac dočítate v našom predchádzajúcom článku.

Môže vás zaujímať:

Dobrý festival v Prešove prinesie nejednu novinku: Tešte sa na vymoženosti, aké doposiaľ neboli!

V Sklade soli na Solivare sa chystá ďalšia zaujímavá akcia: Podrobný program, na čo sa do neskorých hodín tešiť

Požiadavky kapely Megadeth pred koncertom v Prešove? Chcú pramenitú vodu z Fidži!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM