Rôzne

Perinbaba nám dopriala riadnej nádielky: Ľudia z Prešova a okolia o tom, čo zažili

V Prešove a okolí sa vo veľkom štýle predviedla Perinbaba. A postarala sa o problémy. Obyvatelia z nášho okresu prehovorili o svojich zážitkoch.

Ilustračný obrázok k článku Perinbaba nám dopriala riadnej nádielky: Ľudia z Prešova a okolia o tom, čo zažili
35
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Pravá zima sa vie postarať aj o starosti. V okrese Prešov by o tom po ostatných skúsenostiach vedeli rozprávať viacerí obyvatelia. Niektorí z nich nám porozprávali svoje zážitky.

Plné ruky práce

Viacerí Prešovčania si po ostatnom vyčíňaní Perinbaby v našom meste museli vyhrnúť rukávy. Patrí medzi nich aj Karol. Ten si zamakal jednak pred bytovkou, ale aj pri svojom štvorkolesovom tátošovi.

„Mal som čo robiť, aby som sa postaral o vyčistenie vchodu pred bytovkou. Potom ma ešte čakalo očistenie auta. A aby toho nebolo málo, v noci napadol ďalší sneh, takže situácia sa zopakovala aj na druhý deň. Ale beriem to športovo, aspoň som sa zahrial,“ povedal pre náš portál s úsmevom.

Viacerí vodiči sa zhodovali, že situácia zo štvrtka na piatok nebola ideálna najmä na diaľnici medzi Prešovom a Košicami. „V lete by som tade prešiel za 15–20 minút, teraz sme tam strávili viac ako dve hodiny. Šli sme so susedom na menší výlet, no napokon sme si navzájom museli pomôcť, keďže po vstupe do Košíc sa nám podarilo zapadnúť v snehu. No viacerým hlavám sa vždy lepšie rozmýšľa a tak sme to nejako zvládli,“ povedal nám Jozef z Lemešian.

Zimná pomôcka

Prešovčan Lukáš nám prezradil, že po snehovej nádielke na tom bol inak ako väčšina šoférov v našom meste. Na Perinbabu sa pripravil dopredu pomôckou, ktorú nám opísal. „Ja položím na čelné sklo auta deku, alebo plachtu a potom ráno v prípade snehovej nádielky nemusím nič riešiť, len ju dám dole. Ušetrím tak svoj čas aj energiu,“ povedal nám.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

OBRAZOM: Perinbaba so svojou bielou perinou Prešov zmenila na nepoznanie
35
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM