Rôzne

Pekné skutky pri Prešove: Vo Veľkom Šariši dobrovoľníci vysadili kvety a aj lipy

Sedemdesiat dobrovoľníkov vysadilo v piatok na námestí vo Veľkom Šariši kvety, muži z miestneho pivovaru sadili pri rieke Torysa lipy.

Ilustračný obrázok k článku Pekné skutky pri Prešove: Vo Veľkom Šariši dobrovoľníci vysadili kvety a aj lipy
Foto: Ľubomír Hudačko

Komunitná nadácia Veľký Šariš organizuje v meste výsadbu už osem rokov. Do akcie sa pravidelne zapájajú dobrovoľníci z miestneho pivovaru, samosprávy, Únie žien, klubu dôchodcov a ďalší nadšenci.

Čo najpríjemnejšie

„Záleží nám na tom, aby prostredie, v ktorom žijeme, bolo čo najpríjemnejšie. Veľmi sa tešíme, že vidíme často aj ženy, ktoré vysadené kvety polievajú, záleží im teda na tom, aby kvitli,“ povedala Štefánia Lenzová z Komunitnej nadácie Veľký Šariš.

Pozdĺž Torysy vlani vysadili 70 líp. „Tento rok k nim pribudlo ďalších 15. Bude to nádherná a príjemná lokalita, v ktorej si budú môcť ľudia odpočinúť a nazbierať liečivý lipový kvet,“ uviedla Lenzová.

„Zeleň a životné prostredie si musíme chrániť. V tomto roku si vo Veľkom Šariši pripomíname 100 rokov organizovaného športu. Aj pri tejto príležitosti vznikol na námestí záhon, ktorý bude mať symboliku v číslici 100 a bude upozorňovať na to, že v roku 2019 máme u nás takúto mimoriadnu udalosť,“ zdôraznil primátor Veľkého Šariša Viliam Kall.

Najviac dobrovoľníkov za 8 rokov

V tomto roku prišlo priložiť ruku k dielu 70 dobrovoľníkov. Za osem rokov je ich najviac. „Verím, že o rok nás bude ešte viac a spolu skrášlime opäť naše mesto,“ doplnil primátor. „Do tejto akcie sa zapájame každý rok. Mnohé mestá sú pekné, preto chceme skrášliť výsadbou kvetov aj to naše,“ povedala dobrovoľníčka z Únie žien Edita Doliňáková.

A pozrite si aj to, ako prebiehala oslava 60. výročia Filozofickej fakulty Prešovskej univerzity. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

FOTO: Obrazom z osláv Filozofickej fakulty Prešovskej univerzity
8
Galéria
Zdroj: Prešovská univerzita

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM