Futbal

Parádny úspech prešovských futbalistiek: Bez jedinej prehry vyhrali Fragariu cup

V poradí 17. ročník turnaja Fragaria Cup je niekoľko dní za nami. Opäť sa nestratil ani Tatran, veď v dievčenskej kategórii vyhrali futbalistky Prešova.

Ilustračný obrázok k článku Parádny úspech prešovských futbalistiek: Bez jedinej prehry vyhrali Fragariu cup
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Počas piatich dní sa súťažilo v ôsmich chlapčenských kategóriách a jednej dievčenskej. Tú ovládli domáce futbalistky z akadémie 1. FC Tatran Prešov. Zlaté medaily získali pre klub po dvoch rokoch.

„Naším cieľom nebolo víťazstvo. V klube nám chýbajú ročníky 2002 a 2004, na turnaj sme išli s pomerne mladým kádrom. Vedeli sme, že silný bude Bardejov, no s týmto súperom sa nám podarilo dvakrát remizovať, pričom sme od neho dostali iba jeden gól zo štandardky. Fragariu sme vyhrali o skóre,“ povedal pre 1fctatran.sk tréner futbalistiek Tatrana Peter Lupták.

Najlepšou brankárkou v dievčenskej kategórii sa stala Sofia Dupkalová z 1. FC Tatran Prešov: „Mala som možnosť chytať proti dobrým tímom. Nečakala som, že proti Bardejovu podáme taký dobrý výkon. Nejaké góly som dostala, zvlášť ma mrzí jeden, keď sa lopta odrazená od môjho brucha zakotúľala do brány. Našťastie to nebolo rozhodujúce a tak som si vydýchla.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM