Šport

Palec hore pre prešovských futsalistov: Druhý zápas play off vyhrali rovnakým výsledkom ako prvý a sú v semifinále

Hráči FK Prešov zvíťazili aj v druhom zápase play-off. V Žiline vyhrali rovnakým výsledkom ako doma a postúpili do semifinále 1. futsalovej ligy.

Ilustračný obrázok k článku Palec hore pre prešovských futsalistov: Druhý zápas play off vyhrali rovnakým výsledkom ako prvý a sú v semifinále
Zdroj: TASR

Aj keď domáci začali druhý zápas play-off lepšie, v 4. minúte viedli 1:0, Prešovčanom sa v krátkom čase podarilo vyrovnať, a to aj vďaka vlastnému gólu žilinských hráčov.

O obrat sa v 13. minúte postaral Serbin a hostia viedli 2:1. Potom prišlo vylúčenie hosťujúceho Adama a presilovku domáci využili. Žilinčania bojovali, mali hernú prevahu a v prvom polčase sa ešte raz presadili. Tretí gól do prešovskej bránky padol až v záverečnej minúte úvodnej časti hry a do kabín odchádzali s tesným náskokom (3:2) spokojnejší futsalisti ŠK Makroteam. Prešovskí hráči vstúpili do druhej polovice veľmi aktívne. Na začiatku sa im podarilo dvomi gólmi otočiť stav vo svoj prospech – 4:3.

Domáci sa v ďalších minútach tlačili pred prešovskú bránku, ale bez gólového efektu. Prešovčanom v zápase chýbalo niekoľko hráčov zo základnej zostavy, obrana ale pracovala dobre a darilo sa im aj v útoku. Hostia pridali ďalšie dva góly a keďže domácim sa v druhom polčase nepodarilo prekonať gólmana Kapraľa, zverenci trénera Antónia Henándeza zvíťazili aj v druhom štvrťfinálovom stretnutí. Po výhre 6:3 postúpili do ďalšej fázy súťaže. V semifinálových súbojoch bude ich súperom Slov-Matic FOFO Bratislava.

António Henández (tréner FK Prešov): „Do Žiliny sme cestovali bez viacerých zranených hráčov. Zápas mal podobný scenár ako ten u nás v Prešove pred tromi týždňami. Domáci boli aktívnejší, mali prevahu aj viac šancí, ktoré však nevyužili. Počas prestávky sme si povedali, čo zmeníme a do druhého polčasu sme vstúpili lepšie. Podali sme spoločný kolektívny výkon a zvíťazili sme.“

ŠK Makroteam Žilina – FK Prešov 3:6 (3:2)

  • Góly: Červený, Drahno, Papajčík – Serbin, Rohal po 2, Prusák, Krištofík vlastný
  • ŽK: Lajš – Vrbovský, Adam
  • ČK: Adam
  • 200 divákov

Môže vás zaujímať:

Hokejbalová liga v ďalšom kole priniesla neskutočný debakel: Hráči hovorili po zápase o kolotoči

Zišlo sa u nás viac ako dvesto taekwoondistov: Členovia prešovského klubu získali až 11 zlatých medailí

Pod Tatrami sa hrala vyrovnaná východniarska partia: Futbalisti Prešova stiahli náskok na Košice len minimálne

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM