Rôzne

Opäť upozornili na nutnosť byť osvetlený: Cyklisti prešli Prešovom vyzdobení

Prešovčania si v pondelok už piatykrát pripomenuli nutnosť byť osvetlený na bicykli na podujatí Cyklométa.

Ilustračný obrázok k článku Opäť upozornili na nutnosť byť osvetlený: Cyklisti prešli Prešovom vyzdobení
Zdroj: Daniel Goliaš

To podľa organizátorky Renáty Kmecovej veselou formou upozorňuje na potrebu bezpečnosti cyklistov na cestách, potrebu byť osvetlený počas celého roka, ale predovšetkým počas dní, keď sa stmieva skôr.

Boli dva štarty

Jazdou na osvetlených a ozdobených bicykloch upozornia cyklisti vodičov áut, že na bicykli sa jazdí aj v zime.

"Ľuďom, ktorí si myslia, že sa bicyklovať v zime nedá, ukážu aj malé deti, že to ide. Toto podujatie je zaujímavé aj tým, že má súčasne dva štarty, oba o 17. hodine.”

“Prvý štart je na konečnej zastávke na Sídlisku III a druhý na sídlisku Sekčov z parkoviska pri supermarkete. Obe skupiny cyklistov sa na svojich trasách stretnú a spolu vojdú na bicykloch do centra mesta," priblížila Kmecová.

Po skončení jazdy čaká na účastníkov tombola, súťaž o najkrajšie vyzdobený bicykel, občerstvenie a koncert skupiny Blikajúci dychový hudobný systém.

Bicyklujúci Traja králi

Svoju premiéru mala Cyklométa v roku 2016, keď sa prvýkrát stretli cyklisti ozdobení vianočnými svetielkami a spievajúc koledy prešli na bicykloch ulicami mesta.

"V roku 2017 sa podujatie konalo aj napriek nízkej teplote –14 stupňov Celzia. O rok neskôr sa Cyklométa prvýkrát začínala z dvoch miest súčasne za vcelku príjemných podmienok.”

“Posledné podujatie zo 6. januára 2019 bolo prvýkrát v pravej vianočnej atmosfére, keď sme sa bicyklovali cez krásne zasnežené mesto. Tešíme sa, čo prinesie ďalší ročník, aj akú novú cyklokoledu si pripravia bicyklujúci Traja králi," uzatvára Kmecová.

Všetko sa to začína o 17.00. Skupina č.1 z konečnej na Sídlisku III a skupina č. 2 na parkovisku na Sekčove, Rusínska ulica.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

A v obrazoch si pozrite aj zábery na vianočný hokejový turnaj, ktorý sa konal na Sekčove. Kliknite si fotogalériu.

Boj o víťaza vianočného turnaja v hokeji na prešovskom sídlisku Sekčov
20
Galéria
Zdroj: Vlado Salzer

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM