Rôzne

Fantastický úspech Martina Hudáka: Prešovčan sa stal najlepším barmanom na svete!

Môže sa hrdiť fantastickým úspechom, ktorý sa nepodarí len tak hocikomu. Prešovčan Martin Hudák sa stal najlepším barmanom na svete. To chce potlesk v stoji!

Ilustračný obrázok k článku Fantastický úspech Martina Hudáka: Prešovčan sa stal najlepším barmanom na svete!
Zdroj: Instagram/martin_hudak

Martin Hudák pôsobí v austrálskom Sydney, kde je spolumajiteľom prestížneho baru. Ten bol v októbri v Londýne ocenený ako najlepší bar v Austrálii a 43. najlepší bar sveta.

Najlepší na svete

On sám však ale v decembri získal v uplynulých dňoch v Šanghaji významné barmanské ocenenie. Magazín Drink Magazine Asia ho vyhlásil za najlepšieho barmana na svete!

Ide o najväčšie uznanie, ktoré sa v tomto odbore na svete dá získať a označuje sa za barmanskú michelinskú hviezdu.

„Neviem, kde začať. Získanie tohto ocenenia a uznanie prevýšilo moje najdivokejšie sny.⁣ Som skutočne vďačný.⁣ Ďakujem ľuďom, že môžem vstať a byť lepší ako včera,“ uviedol na svojom instagramovom profile Martin.

O víťazstve Martina Hudáka rozhodlo vyše 100 barmanov a profesionálov z celého sveta, ktorí zohľadňovali jeho doterajšiu bohatú prax v odbore a dosiahnuté naozaj výnimočné úspechy.

Ocenenia, ktoré získal

Dvadsaťdeväťročný Martin Hudák získal aj ďalšie významné ocenenia; v roku 2011 sa stal vychádzajúcou hviezdou barovej scény na Slovensku.

V roku 2014 v Melbourne a v 2016 v Šanghaji vicemajstrom sveta v miešaní kávových drinkov a v roku 2017 v Budapešti majstrom sveta v miešaní kávových drinkov.

A aktuálne teda v roku 2019 v Šanghaji získal spomínaný titul International Bartender of the Year.

A na záberoch si pozrite aj zábery najväčšieho betlehemu z papiera z Michaloviec. Kliknite si video.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: archív Martina Hudáka

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM