Ľubomír Hudačko Rôzne

Opäť sme sa dočkali: V Prešove sú už v plnom prúde vianočné trhy

Po roku sme sa ich dočkali opäť. Reč je o obľúbených vianočných trhoch v Prešove. Boli sme sa na ne pozrieť aj my.

Ilustračný obrázok k článku Opäť sme sa dočkali: V Prešove sú už v plnom prúde vianočné trhy
31
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Milovníci jarmočnej atmosféry si v Prešove už od včera môžu prísť na svoje. V našom meste sa totiž rozbehlo obľúbené podujatie – vianočné trhy. Ich slávnostné otvorenie sa uskutočnilo v pondelok po 16. hodine.

Aj novinky

Súčasťou vianočných trhov v našom meste sú aj stánky s občerstvením, napríklad s trdelníkmi, langošmi, medovinou, špecialitami z grilu, vianočnými nápojmi či cukrovinkami. K dispozícii sú však aj predajcovia, ktorí ponúkajú rôzny iný tovar. No a čo sa ešte pochúťok týka, návštevníci sa môžu tešiť aj na novinky – plnené trdelníky, stánok s vianočnými horúcimi miešanými nápojmi a párance.

Zdroj: Dnes24.sk

Drevené stánky lemujú Hlavnú ulicu od začiatku mestského parku až takmer po súsošie Immaculaty na Trojici. Tam nájdeme teplé oblečenie či napríklad športové dresy. „Tradične niečo kúpim pre seba, ale väčšinou rukavice či čiapku príbuzným. Veď parádiť sa chce každý a darčeky nikdy neomrzia. Trhy si tak či tak prejdem každý deň, keďže tadiaľto chodím do práce a naopak,“ priblížila nám Prešovčanka Silvia.

Pochvaľujú si atmosféru

Skupinka debatujúcich dám pri horúcej medovine si pochvaľovala atmosféru. „Ešte včera to tu celé bolo daždivé, ale dnes sa počasie narýchlo spamätalo a pripravilo zimnú atmosféru. Tá vôňa a pustené koledy k tomu veľmi svedčia a už tomu chýba len to, aby bol v kalendári december,“ zhodli sa tieto návštevníčky trhov.

Nezabudnite si pozrieť aj priložené zábery z vianočných trhov v Prešove.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Veľká FOTOGALÉRIA: V našom meste už môžete navštíviť obľúbené vianočné trhy
31
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM