Ľubomír Hudačko Správy

Škola na Mirka Nešpora je po obnove oveľa krajšia: Pribudol aj nový východ z budovy, FOTO

Budova ZŠ na Sídlisku III je po novom energeticky úspornejšia a deti sa môžu učiť v bezpečnejších a krajších priestoroch.

Ilustračný obrázok k článku Škola na Mirka Nešpora je po obnove oveľa krajšia: Pribudol aj nový východ z budovy, FOTO
6
Galéria

Základná škola Mirka Nešpora v Prešove prešla veľkou rekonštrukciou, ktorá bola financovaná zo zdrojov Európskej únie, z Operačného programu kvalita životného prostredia. Dnes24.sk o tom informovala tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

„Rekonštrukciou sa zlepšili tepelnotechnické vlastnosti budovy, obvodové steny a strecha boli zateplené, pôvodné drevené okná nahradili plastové s izolačným trojsklom a vymenené bolo aj osvetlenie a vzduchotechnika,“ priblížila Šitárová.

Nový východ z budovy

Realizáciou opatrení na zníženie spotreby palív a energie v budove sa podľa jej slov podarí dosiahnuť úsporu nákladov na prevádzku celého objektu.

Súčasťou rekonštrukcie bola aj obnova prístreškov nad vstupmi do budovy.

„V priestore šatní pri telocvični pribudol nový východ z budovy a okolo objektu bol zhotovený nový odkvapový chodník z betónovej vibrolisovanej dlažby široký 0,5 metra,“ konkretizovala ďalej Šitárová.

Celkové náklady, na základe zmluvy o dielo, predstavovali sumu 1 138 000,00 eur, z toho výška nenávratného finančného príspevku bola vo výške 983 690,75 eur. „Čiastka financovaná z vlastných zdrojov mesta Prešov predstavuje 154 309,25 eur,“ dodala Šitárová.

Viac záberov nájdete v priloženej fotogalérii.

Objektívom: ZŠ Mirka Nešpora v Prešove po rekonštrukcii
6
Galéria

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM