Veronika Hunyadiová Správy

Zbierka na pomoc Humenčanom sa skončila. Koľko peňazí sa podarilo vyzbierať?

Dobrovoľná zbierka Humenné svojim trvala tri mesiace. Pozrite sa, akú čiastku sa podarilo vyzbierať.

Ilustračný obrázok k článku Zbierka na pomoc Humenčanom sa skončila. Koľko peňazí sa podarilo vyzbierať?
Zdroj: TASR

Zbierka Humenné svojim trvala od 1. júla do 30. septembra. Jej cieľom bolo pomôcť obyvateľom mesta zasiahnutých koronakrízou, ale aj poškodeným po augustovej povodni, ktorá zasiahla lokality Kudlovce a Gaštanová/Dubník.

Do zbierky sa mohol zapojiť ktokoľvek a prispieť na transparentný účet ľubovoľnou sumou. Ako uviedol tlačový referát mestského úradu, celkovo zaevidovali 36 finančných vkladov. „Výsledná suma na transparentnom účte, ktorý je verejne dostupný, je 3 590,80 eur. Sedemnásť vkladov zrealizovali poslanci Mestského zastupiteľstva v Humennom, najvyššiu sumu, 500 eur vložil primátor mesta Miloš Meričko a jeho zástupkyňa Mária Cehelská,“ dodal tlačový referát.

Škody po povodni

Dobrovoľná zbierka poslúži ľuďom, ktorých postihla koronakríza alebo boli poškodení augustovou povodňou. Na to, aby sa dostali k výťažku zo zbierky museli podať oficiálnu žiadosť. Mesto zaevidovalo 26 žiadostí o finančný príspevok. Z toho len jednu v súvislosti s koronakrízou a 25 na základe záplavových dažďov, ktoré Humenné zasiahli 18. augusta.

Kontrolu výsledku dobrovoľnej zbierky a rozdelenie finančných prostriedkov vykoná komisia zloženú zo zamestnancov Mestského úradu a poslancov mestského zastupiteľstva, menoval ich primátor mesta. Komisia zasadne v stredu 7. októbra v Mestskom úrade, kde bude posudzovať žiadosti a schváli systém rozdeľovania finančných prostriedkov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM